Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 15. 09:58, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Félegyháza halad – A film forog (3D-ben is)

Félegyháza halad – A film forog (3D-ben is)

Városi, közösségi filmszínházként üzemel december második felétől a városi mozi.

Indul a mozi!

Városi, közösségi filmszínházként üzemel december második felétől a városi mozi. A filmszínházat a Pannon 2001 Mozgókép Kft. működteti. A vállalkozás több mint 40 millió forintot kíván a városi mozira költeni, ezáltal a XXI. technikával fejleszteni. A cég öt évre vette bérbe az ingatlant, havi 108 ezer forint bérleti díj fejében. Az üzemeltetésre benyújtott ajánlatot ma (november 15-én) hagyta jóvá a város képviselő-testülete.
A városi moziban napi 3-4 vetítést tartanak december második felétől, valamint a digitális mozi előnyeit kihasználva premier előtti éjféli vetítések is lesznek. A filmszínház mindennap üzemelni fog. A szórakoztató jellegű filmek mellett art jellegű alkotások szerepelnek majd a repertoáron, különös tekintettel a magyar filmekre. A bérlő újra indítja a hétvégi matinét is. A vetítéseken túl közönség találkozókat és filmtörténeti kiállításokat szerveznek.
A kor követelményeihez igazodva a vállalkozás gondoskodik a filmszínház „digitalizálásáról”. Az átállásra több mint 40 millió forintot szán a Pannon 2001 Mozgókép Kft. A két nagyfelbontású DCI projektor arra szolgál, hogy tökéletes minőségben vetítse a filmet a vászonra. Az új szerverekkel a lejátszáshoz szükséges fájlokat kezelik, tárolják. A mozit alkalmassá teszik a 3D-s vetítésre is, mindezen túl, tökéletesítik a hangrendszert. A filmszínház újabb 4-5 fő számára biztosít majd munkalehetőséget – mondta el Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.