Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2013. November 15. 09:58, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Félegyháza halad – A film forog (3D-ben is)

Félegyháza halad – A film forog (3D-ben is)

Városi, közösségi filmszínházként üzemel december második felétől a városi mozi.

Indul a mozi!

Városi, közösségi filmszínházként üzemel december második felétől a városi mozi. A filmszínházat a Pannon 2001 Mozgókép Kft. működteti. A vállalkozás több mint 40 millió forintot kíván a városi mozira költeni, ezáltal a XXI. technikával fejleszteni. A cég öt évre vette bérbe az ingatlant, havi 108 ezer forint bérleti díj fejében. Az üzemeltetésre benyújtott ajánlatot ma (november 15-én) hagyta jóvá a város képviselő-testülete.
A városi moziban napi 3-4 vetítést tartanak december második felétől, valamint a digitális mozi előnyeit kihasználva premier előtti éjféli vetítések is lesznek. A filmszínház mindennap üzemelni fog. A szórakoztató jellegű filmek mellett art jellegű alkotások szerepelnek majd a repertoáron, különös tekintettel a magyar filmekre. A bérlő újra indítja a hétvégi matinét is. A vetítéseken túl közönség találkozókat és filmtörténeti kiállításokat szerveznek.
A kor követelményeihez igazodva a vállalkozás gondoskodik a filmszínház „digitalizálásáról”. Az átállásra több mint 40 millió forintot szán a Pannon 2001 Mozgókép Kft. A két nagyfelbontású DCI projektor arra szolgál, hogy tökéletes minőségben vetítse a filmet a vászonra. Az új szerverekkel a lejátszáshoz szükséges fájlokat kezelik, tárolják. A mozit alkalmassá teszik a 3D-s vetítésre is, mindezen túl, tökéletesítik a hangrendszert. A filmszínház újabb 4-5 fő számára biztosít majd munkalehetőséget – mondta el Kapus Krisztián polgármester.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 25. 14:41, hétfő | Helyi

Sebességellenőrzést tartottak Bács-Kiskun megyében

A Nemzeti Közszolgálati Egyetem hallgatóit bevonva tartottak közlekedési akciót a megye rendőrei, amelynek eredményeként 6 óra alatt 245 szabálytalankodóval szemben intézkedtek.

2021. Október 25. 12:49, hétfő | Helyi

Az őszi szünetben is sok izgalmas útvonalat ajánl a MÁV-START a kerékpárosoknak

Idén eddig rekordszámú, 120 ezernél is több kerékpáros utas döntött úgy, hogy túrajegy felhasználásával, vasúttal közelíti meg a túrához tervezett útvonal kiindulópontját.

2021. Október 25. 09:03, hétfő | Helyi

Program a falusi kisboltok megmaradásáért