Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Hírek

2017. Március 18. 07:25, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Félegyháza értékeinek népszerűsítését célozták meg a kétnapos rendezvénnyel

Félegyháza értékeinek népszerűsítését célozták meg a kétnapos rendezvénnyel

A Natura Hungarica Alapítvány kétnapos rendezvényén a félegyházi általános iskolások megismerhették a közvetlen környezetükben rejlő értékeket, a város legfőbb látványosságait és kincseit.

A Natura Hungarica Alapítvány a megyei értéktár bizottsággal, a Kreatív Mozaik Alapítvánnyal, az alapítvány önkénteseivel, középiskolás segítőikkel közösen szervezte meg a március 16-17-ei - helyi értékek népszerűsítésére szolgáló - projektnapot, melynek a Kiskun Múzeum adott otthont.

A helyi értékek iránt érdeklődő általános iskolás diákok az élménydús, érdekes és színes feladatok teljesítésének köszönhetően fedezhették fel Kiskunfélegyháza értékeit.
A feladatokat és játékokat mind a Kreatív Mozaik Alapítvány önkéntesei találták ki a gyerekek számára és természetesen ők is prezentálták, vezették le azokat a múzeumba látogató általános iskolásoknak – tudtuk meg Horváth-Rekedt Grétától, a Kreatív Mozaik Alapítvány elnökétől az esemény kapcsán.
Azt is elárulta, hogy a félegyházi általános iskolák 3. 4. osztályosai kaptak meghívást a rendezvényre. Ez naponta 150-160 fő látogatót jelentett a kétnapos projektnapon.

Minden lehetőség adott volt a helyszínen ahhoz, hogy a meghívott kisdiákok alkossanak, kreatívkodjanak, táncoljanak. A drámafoglalkozásokon a különböző mesterségek kerültek bemutatásra, a kézműves foglalkozásokon a gyerekek kibontakoztathatták kreativitásukat és szárnyat adhattak fantáziájuknak, a táncfoglalkozásokon a népi tánc mellett a modern táncokat is megismerhették, de a játékos kincskeresésnek is nagyon nagy sikere volt.
A rendezvényt megtisztelték jelenlétükkel a vajdasági Torontál tájegység képviselői is, akik a vajdasági értékeket mutatták be a gyerekeknek, például a májusfa készítésének csínját-bínját is megtanulhatták.

A rendezvény legfőbb célja az volt, hogy ne csak tudásban gyarapodjanak a gyerekek, hanem az élményeknek köszönhetően a szívükbe csempésszék a város szeretetét, és büszkék legyenek Kiskunfélegyháza értékeire. A mosolygós arcokat és a boldogan tevékenykedő gyerekeket látva a cél megvalósítása felől semmi kétsége nem támadhatott a szervezőknek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 21. 11:13, kedd | Helyi

Ma éjfélig küldheti be az adóbevallását és rendelkezhet adója 1+1 százalékáról

Éjfélig lehet kiegészíteni, illetve elfogadni az szja-bevallási tervezetet, de nem éri meg az utolsó percekre hagyni hívta fel a figyelmet kedden a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

2024. Május 21. 10:32, kedd | Helyi

Már kirajzolódnak Móra arcvonásai a homokhalomból

Május 17-én nyílt meg a Miénk itt a tér szabadtéri kiállítás, a Petőfi-téren. A megnyitón hangszeren közreműködött Sevecsek Béla.

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.