Városlista
2024. február 21, szerda - Eleonóra

Hírek

2013. December 18. 08:23, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Felavatták a Waldorf iskola névtábláját

Felavatták a Waldorf iskola névtábláját

Ünnepélyes kertek között avatták fel december 17-én a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola névtábláját, a Darvas téri iskolánál.

Ünnepélyes kertek között avatták fel december 17-én a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola névtábláját, a Darvas téri iskolánál. A rendezvény az intézmény diákjainak műsorával kezdődött. Feketéné Csikós Szilvia köszöntője után Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza Város polgármestere osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A névtábla leleplezése előtt Buda Ferenc költő mondott verset.
A Waldorf-pedagógia Európában több mint száz éves múltra tekint vissza. Magyarországon 1989-ben indult útjára az első Waldorf iskola, és évről évre egyre több városban tették és teszik le alapköveit. Megálmodtuk mi is, és elhoztuk ezt az iskolát városunkba. Lelkes és kitartó, sokszor áldozatos munka kellett hozzá, hogy ez az iskola megszülethessen. Tudjuk, hogy a munka nagy része még előttünk áll. Bizonyítni fogunk még, dolgozni azért, hogy ez az újszülött erős lábakon állhasson. Tudjuk, hogy a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola most még kicsi, de méltán fog beállni a félegyházi iskolák sorába – mondta el Feketéné Csikós Szilvia.
A nagy kitartás kellett ahhoz, hogy Kiskunfélegyházán létre tudták hozni a Waldorf iskolát. Számtalan akadályt kellett leküzdeniük a kezdeményezőknek és a szülőknek. Sajnos a mi városunkban – sok esetben – ahelyett, hogy tisztelnék azokat, akik értéket teremtenek, akadályokat gördítenek eléjük. A bencések elfogadásához is több esztendő kellett a döntéshozóknak. Az Önök kitartásának eredménye az elindított iskola, amely egy színfoltja lesz városunk oktatási palettájának – hangsúlyozta Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Február 21. 08:58, szerda | Helyi

Ha hasonló vandalizmussal találkozik, értesítse a rendőrséget!

Érthetetlen rongálás idén is a parkerdőben – Miért csinálják?

2024. Február 20. 17:46, kedd | Helyi

Május 1-jén MAJÁLIS a Parkerdőben

2024. május 1-jén, szerdán színes programokkal várják a szórakozni és pihenni vágyókat a kiskunfélegyházi Parkerdőben.

2024. Február 20. 13:44, kedd | Helyi

Hamarosan elrajtol a Tour de Puszta!

Ismét egy télbúcsúztató, átmozgató terep és tájékozódási kerékpár túrára hívja a kihívásokat kereső kerékpárosokat és terepfutókat 2024. március 10-én a Bringabarátok Sportegyesület.

2024. Február 20. 07:56, kedd | Helyi

Anna az uszonyos úszás sellőkirálynője

Rabi Anna a serdülő kategória több számában is kiemelkedő eredményt ért el a Bácsvíz Kupa Uszonyosúszó Országos Versenyen.