Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. December 18. 08:23, szerda | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Felavatták a Waldorf iskola névtábláját

Felavatták a Waldorf iskola névtábláját

Ünnepélyes kertek között avatták fel december 17-én a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola névtábláját, a Darvas téri iskolánál.

Ünnepélyes kertek között avatták fel december 17-én a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola névtábláját, a Darvas téri iskolánál. A rendezvény az intézmény diákjainak műsorával kezdődött. Feketéné Csikós Szilvia köszöntője után Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza Város polgármestere osztotta meg gondolatait a jelenlévőkkel. A névtábla leleplezése előtt Buda Ferenc költő mondott verset.
A Waldorf-pedagógia Európában több mint száz éves múltra tekint vissza. Magyarországon 1989-ben indult útjára az első Waldorf iskola, és évről évre egyre több városban tették és teszik le alapköveit. Megálmodtuk mi is, és elhoztuk ezt az iskolát városunkba. Lelkes és kitartó, sokszor áldozatos munka kellett hozzá, hogy ez az iskola megszülethessen. Tudjuk, hogy a munka nagy része még előttünk áll. Bizonyítni fogunk még, dolgozni azért, hogy ez az újszülött erős lábakon állhasson. Tudjuk, hogy a Tiszta Forrás Waldorf Általános Iskola most még kicsi, de méltán fog beállni a félegyházi iskolák sorába – mondta el Feketéné Csikós Szilvia.
A nagy kitartás kellett ahhoz, hogy Kiskunfélegyházán létre tudták hozni a Waldorf iskolát. Számtalan akadályt kellett leküzdeniük a kezdeményezőknek és a szülőknek. Sajnos a mi városunkban – sok esetben – ahelyett, hogy tisztelnék azokat, akik értéket teremtenek, akadályokat gördítenek eléjük. A bencések elfogadásához is több esztendő kellett a döntéshozóknak. Az Önök kitartásának eredménye az elindított iskola, amely egy színfoltja lesz városunk oktatási palettájának – hangsúlyozta Kapus Krisztián.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.