Városlista
2024. március 4, hétfő - Kázmér

Hírek

2014. December 17. 09:00, szerda | Belföld
Forrás: OBJEKTÍV

Feketelista!

Feketelista!

Fényképes feketelistán az életveszélyes CO-mérők

Az életveszélyes CO mérők FEKETELISTÁJÁT készítette el a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap. A lista minden olyan berendezés fényképét tartalmazza, amely az elmúlt egy évben megbukott a Fogyasztóvédelem vagy a VGF által elvégeztetett teszteken. A szaklap a biztonságos készülékek leírását és képét is közli – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A 22 életveszélyes készüléknek nemcsak a típusát, hanem a fényképét, sőt egyeseknek a hátoldalának képét is mutatja a LISTA. Erre azért van szükség, mert a gagyi berendezések sokszor más-más márkanév alatt tűnnek fel, de a mérésre alkalmatlan beltartalom változatlan. Az új márkanévre a korábbi betiltás nem vonatkozik, így azokat online boltokban, barkács-áruházakban és egyéb kereskedésekben árulhatják.

A LISTA az öt megfelelő készülék képét is bemutatja.

Az épületgépészek azt kérik a vásárlóktól, hogy csak a megfelelőnek talált készülékeket vásárolják meg, ezek ugyanis valóban megmenthetik az életüket, míg a feketelistán szereplők nem.

Felszólítják a kereskedéseket, hogy az életveszélyes berendezések forgalmazását azonnal állítsák le!

Kinek van szüksége CO-mérőre?

Mindenkinek, akinek fűtőberendezése, vízmelegítője olyan szerkezetű, ami a lakás levegőjét használja, azaz nyílt égésterű berendezés. Különösen veszélyes az a helyzet, amikor egy lakásban, intézményben az ablakokat jól szigetelőre cserélték, de a cirkó vagy a vízmelegítő még régi, nyílt égésterű készülék.

Az épületgépészek nyílt levélben fordultak a Belügyminiszterhez, amelyben átlátható szabályozást követelnek a CO-mérők terén.

Az életveszélyes és a megfelelő berendezések listája ITT található:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 03. 08:59, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 9. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Március 03. 08:55, vasárnap | Belföld

Szentkirályi Alexandra: a kormány jelentősen növelte az egészségügyi kiadásokat

A kormány kiemelt célja, hogy a magyar emberek jó egészségügyi ellátást, az egészségügyi dolgozók pedig még nagyobb megbecsülést kapjanak, ezért az egészségügyre fordított kiadások összegét jelentősen növelte

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Orbán Viktor a kongói elnökkel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök szombaton Félix Antoine Tshisekedivel, a Kongói Demokratikus Köztársaság elnökével folytatott tárgyalásokat a törökországi Antalyában

2024. Március 02. 12:00, szombat | Belföld

Meteorológia: melegrekordokkal indult a március is

Melegrekordokkal indult a március is: megdőlt az országos és fővárosi hajnali melegrekord pénteken - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján szombaton.