Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2014. December 17. 09:00, szerda | Belföld
Forrás: OBJEKTÍV

Feketelista!

Feketelista!

Fényképes feketelistán az életveszélyes CO-mérők

Az életveszélyes CO mérők FEKETELISTÁJÁT készítette el a Víz-, Gáz-, Fűtéstechnika szaklap. A lista minden olyan berendezés fényképét tartalmazza, amely az elmúlt egy évben megbukott a Fogyasztóvédelem vagy a VGF által elvégeztetett teszteken. A szaklap a biztonságos készülékek leírását és képét is közli – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség.

A 22 életveszélyes készüléknek nemcsak a típusát, hanem a fényképét, sőt egyeseknek a hátoldalának képét is mutatja a LISTA. Erre azért van szükség, mert a gagyi berendezések sokszor más-más márkanév alatt tűnnek fel, de a mérésre alkalmatlan beltartalom változatlan. Az új márkanévre a korábbi betiltás nem vonatkozik, így azokat online boltokban, barkács-áruházakban és egyéb kereskedésekben árulhatják.

A LISTA az öt megfelelő készülék képét is bemutatja.

Az épületgépészek azt kérik a vásárlóktól, hogy csak a megfelelőnek talált készülékeket vásárolják meg, ezek ugyanis valóban megmenthetik az életüket, míg a feketelistán szereplők nem.

Felszólítják a kereskedéseket, hogy az életveszélyes berendezések forgalmazását azonnal állítsák le!

Kinek van szüksége CO-mérőre?

Mindenkinek, akinek fűtőberendezése, vízmelegítője olyan szerkezetű, ami a lakás levegőjét használja, azaz nyílt égésterű berendezés. Különösen veszélyes az a helyzet, amikor egy lakásban, intézményben az ablakokat jól szigetelőre cserélték, de a cirkó vagy a vízmelegítő még régi, nyílt égésterű készülék.

Az épületgépészek nyílt levélben fordultak a Belügyminiszterhez, amelyben átlátható szabályozást követelnek a CO-mérők terén.

Az életveszélyes és a megfelelő berendezések listája ITT található:

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal

2024. Május 02. 06:44, csütörtök | Belföld

Vitályos Eszter: a kormány minden megtesz a bérek növekedéséért

A kormány ezután is mindent meg fog tenni azért, hogy Magyarország gazdasága újra erős legyen, a magyar embereknek legyen munkája, és a bérek tovább növekedjenek

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.