Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Július 11. 14:11, péntek | Helyi önkormányzati
Forrás: Félegyházi Hírek

Fejlesztések lehetősége városunkban

Fejlesztések lehetősége városunkban

Egyhangúlag támogatták az előterjesztéseket a képviselők

Július 10-én rendkívüli képviselő-testületi ülésre került sor Kiskunfélegyházán. A rendkívüli ülés összehívásának oka az volt, hogy több olyan pályázat jelent meg, ami határidős és testületi döntést igényelt.

Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere elmondta, hogy a kilenc napirendi pont mindegyikét a képviselő-testület jelen lévő tagjai egyhangúlag támogatták. Tehát nem pártpolitika folyik, nincs még kampány Kiskunfélegyházán, hanem jól láthatóan a testület Félegyháza érdekeit nézi, és a hivatal emberei pontos és jó előterjesztéseket készítenek – mondta el a polgármester úr.

A napirendek között szerepelt a Kapocs intézmény alapdokumentumának módosítása, mely a férőhely bővítés feltételeinek megteremtése miatt került a testület elé. A nemzeti rehabilitációs és szociális hivatal a férőhelybővítést elfogadta Kiskunfélegyházán, vagyis a Darvas téri bölcsőde esetében 60 főről 79 főre, míg a Dankó Pista utcai bölcsőde esetén 63-ról 74 főre bővíthető a létszám. Ez azt jelenti, hogy pontosan 30 fővel bővítettük a bölcsődei ellátásunkat, és azt is jelenti, hogy innentől minden bölcsődést el tudnak az intézményben helyezni szeptembertől.

A testület támogatta a „FIDO Bácsi” Közhasznú Alapítvány kérelmét, amelyben az alapítvány az EU mezőgazdaság és vidékfejlesztési alapból a vidéki gazdaság és lakosság számára nyújtott alapszolgáltatások fejlesztésére igénybe vehető támogatáshoz kapcsolódóan hatósági engedéllyel működő állatmenhelyek pályázatban közel 25 millió forint támogatást nyert, melyet szolgálati lakás és kutya kennelek teljes körű felújítására kívánnak fordítani. Ezt a támogatást az alapítvány elnyerte, viszont ahhoz, hogy meg tudja valósítani a beruházást, egy civil szervezetnek kevés a tőkéje, így az önkormányzat megelőlegezi számukra ezt az összeget, 23 millió forintot. Nagyon fontos ez azért is, mert ez a támogatás lehetőséget teremt arra, hogy a kiskunfélegyházi kutyamenhely tovább szépülhessen és megújulhasson. Az alapítvány a projekt lezárása után vissza fogja fizetni az önkormányzatnak a megelőlegezett összeget.

A testületi ülésen támogatták az újabb ÁROP-os pályázat benyújtását, mely 2011-2013 időszakra szóló akcióterv módosításáról szóló kormányhatározatban ad lehetőséget arra, hogy térségi és járási szintű együttműködések alapján javítsa a feladatok szervezését, ellátását, minőségét, koordinációját, az ésszerű költségfelhasználását, és így javulhat a probléma kezelés színvonala mind az önkormányzatnál, mind a járásnál. Egy ilyen pályázaton már nyert Kiskunfélegyháza, ami jelenleg is fut. Ennek van egy következő egyszakaszos pályázati lehetősége, mely szintén 100%-os támogatást biztosít az önkormányzatnak. Ezt is beadtuk, reméljük, hogy sikerül is megnyerni a 22 millió forintos támogatást, ami reményeink szerint további segítséget ad a jó együttműködéshez a járásokkal és az önkormányzatokkal – mondta el a Félegyházi Hírek Online kérdésére Kapus Krisztián, Kiskunfélegyháza polgármestere.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.