Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Október 09. 08:25, vasárnap | Helyi
Forrás: Adrienn

Fedezd fel az erdőt az erdészekkel

Fedezd fel az erdőt az erdészekkel

A Bugacon megrendezésre kerülő XII. Kiskunsági Alkotótábor záróünnepségének részeként kiállítás nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központban október 7-én (pénteken).

A Bugacon megrendezésre kerülő XII. Kiskunsági Alkotótábor záróünnepségének részeként kiállítás nyílt a Móra Ferenc Művelődési Központban október 7-én (pénteken).

A tárlat megnyitóján Rosta Ferenc alpolgármester köszöntötte a megjelenteket, külön tisztelettel Garti-Goór Imre művészt, akinek vezetésével és irányításával születtek a kiállításon megjelent alkotások.

A KEFAG Zrt. képviseletében megjelent Sulyok Ferenc vezérigazgatótól megtudhattuk, hogy a Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. jelentős mértékben támogatja a művészeti táborokat, segíti az alkotók munkáját. Mai világunkban minden elismerést megérdemelnek azok a cégek, egyének, akik bármi módon hozzájárulnak az alkotói, művészeti munkákhoz. Közéjük tartozik a KEFAG Zrt. is.

A XII. Kiskunsági Alkotótábor az immáron 20. alkalommal az Erdők Hete Rendezvénysorozat kereteibe illeszkedik. Az országos rendezvénysorozat jelmondata: Fedezd fel az erdőt az erdészekkel. Magyarország területének több mint 1/5-ét borító erdőállomány értékeinek, szépségeinek felfedezésére a rendezvénysorozat részeként a művészek segítségét kérték. Hívásukra 23 alkotó jelent meg és tevékenyen vett részt a Bugacon immáron 12. alkalommal megrendezett alkotótáborban. A Kiskunságban élő művészek mellett a táborban szép számmal vettek részt Magyarország távolabbi részeiről, a határon túlról Erdélyből, a Vajdaságból is. Az erdő, a természet, maga a Kiskunság ihlette alkotásokat ezúton szeretnék megmutatni minden érdeklődő számára így elősegítve azt, hogy erdészekkel, művészekkel, természetkedvelőkkel együtt minél többen fedezzék fel közvetlen környezetünk gazdagságát. Mindez azonban nem jöhetett volna létre Székely Márta szervezése nélkül, aki a KEFAG Zrt. aktív nyugdíjasaként hatalmas segítséget nyújtott mind a tábor előkészítésében, mind pedig megvalósulásában.

Sulyok Ferenc köszöntő beszédét követően Turai Kamil esztéta szakavatottan vezette be a jelenlévőket a kiállításon megjelent művek világába.

A tárlat megtekinthető a művelődési központ nyitvatartási idejében október 28-ig.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.