Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Május 11. 15:04, csütörtök | Helyi
Forrás: Adrienn

Fát ültetett a Béke Klub

Fát ültetett a Béke Klub

A Béke Klub 1994-ben alakult Kiskunfélegyházán és immáron 22 éve szervezik meg a Béke napot. Idén egy emlékfa ültetésével próbálták felhívni a figyelmet e nap fontosságára.

Az ünnepélyes eseményre május 9-én a Szakmaközi Művelődési Ház udvarán került sor, ahol Balla László alpolgármester szólt a megjelentekhez: „Az a város, ahol fát ültetnek, ahol óvodát építenek, ott bíznak a jövőben.”

Városunkban nem csak ez az egy fa került elültetésre, de ez az emlékfa is mutatja a szándékot, hogy a félegyháziak szeretnék minél szebbé, zöldebbé tenni környezetüket. A Béke napi emlékfa pedig külön példázata annak, hogy a szép hagyományokat sem hagyják veszendőbe menni.

Az alpolgármester kitért arra is, hogy a város ősszel hozzáfog egy új óvoda építéséhez. Egy négycsoportos óvoda 80 kisgyermek fog remélhetőleg 21. századbeli körülmények között fejlődni, növekedni, cseperedni. Együtt fognak majd örülni a szülők a gyermekekkel együtt, mikor az átadás megtörténik – előre láthatólag 2018. tavaszán lesz.”

Balla László szavait követően elültették az emlékfát, majd a Béke Klub tagjai énekkel tették emlékezetessé az eseményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok