Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2014. Február 07. 19:58, péntek | Belföld
Forrás: - Adrienn -

Farsangoljunk!

Farsangoljunk!

Itt a farsangi szezon. Rengeteg farsangi program van az országban, mi kiválogattunk párat, nézelődjetek!

Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékpark
(Február 15., szombat)
A Kárpát-medencében élő magyarok számos színes farsangi néphagyományait jelenítik meg Ópusztaszeren.
Valódi télbúcsúztató vigadalomban lesz részünk, ha ellátogatunk ide farsangolni. Táncmulatságok, alakoskodás, bolondlakodalmak, téltemetés, dramatikus játékok és sok egyéb mosolyt fakasztó, teljes kikapcsolódást nyújtó program vár minket, a könnyen megközelíthető és városunkhoz közel elhelyezkedő Ópusztaszer.

Debreceni Maskarádé
(Február 18-21-ig)
Látogassunk el Fagyos Boldogasszony Havában a Vojtina Bábszínházba (Debrecen, Kálvin tér 13.) ahol minden évben télbúcsúztató vigaszságra várják a felnőtteket és gyermekeket egyaránt. Ha nincs kedvünk a szabadban farsangolni, mert fázósabbak vagyunk, akkor mindenképpen látogassunk el Debrecenbe a vigadalomra, és semmiképpen ne maradjunk ki a farsangi mulatozásból.

Kaposvári Farsang és Dorottya-napok
(Február 7-9-ig)
Minden évben a Dorottya-naphoz legközelebb eső hétvégén megrendezik Kaposváron a Farsangi Mulatságot és a dorottya-napokat. Színházi előadások, népitánc-bemutatók, jelmezes felvonulás, színes produkciók és természetesen farsangi táncmulatság csalogatja az érdeklődőket. A mulatság ideje alatt Kaposvár belvárosában lévő Kossuth-tér színteret ad a népművészeti vásárnak, ahol valódi kézműves dolgokon ámulhatunk és természetesen meg is vásárolhatjuk azokat. A vásári forgatagban nem kell korgó gyomorral nézelődnünk, mert sült kolbász, pecsenye és sok más finom falat illata oda fog vonzani minket a lacikonyhásokhoz, ahol megtömhetjük bendőnket.

Pécsi Jégvirágfesztivál és Csokoládékarnevál
(Február 14-16.)
Az ország legnagyobb kulturális központja a farsangi szezonban havas-jeges és édes élményekkel csalogatja az odalátogatókat. Lesz a fesztiválon minden olyan, ami hóból-jégből megalkotható, és aki az ámuldozás közepette, megfeledkezik a hidegről és átfagy, az rákulcsolhatja ujjait egy bögre forró csokira, hogy átmelegítse egész testét. Csokoládés programok sokasága, a helyi kézműves csokoládék kiállítása, vására és sok egyéb szórakoztató program várja Pécsre az érdeklődőket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére