Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Február 15. 14:46, hétfő | Helyi
Forrás: Görög Zsoltné

Farsang a Gátéri Általános Iskolában

Farsang a Gátéri Általános Iskolában

Február 11-én (csütörtökön) került megrendezésre Gátéron az Széchenyi István Általános Iskola farsangi mulatsága, melynek az intézmény tornaterme adott otthont.

A közös erővel feldíszített teremben a meghívott vendégek, szülők, nagyszülők előtt színvonalas és minden korosztály számára szórakoztató műsort adtak elő a gyerekek. A verses köszöntők, mondókák után színészi tehetségüket is felvillantva, zenés produkcióval színesítették a vidám eseményt az iskolában tanuló diákok.

Egy fergeteges discó tánccal kezdődött a műsor, majd az "iskola orvos" gyógyította a sorra érkező gyerekeket. Miután a kalóz kapitány elrejtett kincsét is meglelte az alkalmi színpadon, következett Rose, aki a Titanic oly híres betétdalát énekelte el.

A fellépők sorában megjelent egy balerina, aki belefáradva a balett órák unalmas gyakorlásába, vérpezsdítő táncba kezdett. S míg egy kis íjász vadak után kutatott, addig egy hőlégballonnak öltözött diák elszavalt egy szép verset.

Képviseltették magukat az erdő állatai is a színpadon egy kis mókusnak öltözött elsős személyében, aki ugrabugrált, fára mászott, ezzel tartva éberen a közönség figyelmét egészen a következő előadóig. A Shaolin szerzetes bemutatója páratlan látvánnyal ajándékozta meg a nézőket: bottal és karddal láthattunk tőle bemutatót, majd faléceket és betonlapokat ütött-rúgott szét. Stílusosan egy takarítónő szüntette meg a szerzetes által hagyott romokat, de természetesen ő is táncfigurákkal tarkítva söprögetett az alkalmi színpadon.

A jelmezes farsangi mulatság egy közös felvonulással zárult, melyen noha nem volt eredményhirdetés a helyezéseket illetően, de a hatalmas közös tortából mindenkinek jutott és természetesen az utolsó morzsáig el is fogyott. Az igazat megvallva nem is lehetett volna zsűrizni a fellépőket, mert mindegyik jelmezes kisdiák másért volt jó és összességében elmondható, hogy alaposan felkészültek és kitettek magukért a gyerekek.

Görög Zsoltné a gátéri Széchenyi István Általános Iskola SZMK elnöke örömmel vallotta be, hogy ezzel a rendezvénnyel sikerült bizonyítani önmaguknak és a gyerekeknek egyaránt, hogy kicsiként is lehet nagyot álmodni és óriásit alkotni!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.