Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Június 28. 08:00, vasárnap | Helyi
Forrás: - SzabadFöld -

Fájdalmas lépések

Fájdalmas lépések

Ellepi az üzleteket az olcsó papucs, a fiatalok által kedvelt színes, műanyag flip-flop, amit hajdanán strandpapucsnak hívtunk.

Ellepi az üzleteket az olcsó papucs, a fiatalok által kedvelt színes, műanyag flip-flop, amit hajdanán strandpapucsnak hívtunk. Emellett a divat a másik végletet is kínálja: a magas, telitalpas papucsokat és szandálokat. Az ortopéd orvosok pont ezektől a lábravalóktól óvják a nőket. A lapos papucsok rugalmatlan, kemény műanyag talpa nem csillapítja azokat a rezgéseket, melyek járás közben hatnak a lábra, ami pedig ízületi és gerincpanaszokat eredményezhet. A kényszertartás – hogy ne essen le a papucs – íngyulladást, húzódást okozhat. Már a kisebb sarok, a kétcentis alátámasztás is csökkentheti a panaszokat.

A lábujjak közé illeszthető papucspánt gyakran kidörzsöli a bőrt, ami így könnyen elfertőződhet. A magas, telitalpú cipőknek pedig az a legnagyobb veszélye, hogy könnyen kibillenhetünk az egyensúlyunkból, s akkor kibicsaklik a boka.

A nem megfelelő cipő viselése nemcsak láb-, hanem derék- és fejfájást is okozhat, mert a nyaki izmok megmerevednek, s nyomni kezdik a közeli idegeket. A minőségi, jó felépítésű lábbeli nem olcsó, de hosszú távon kifizetődő. Naponta 8-10 ezer lépést teszünk meg, egyáltalán nem mindegy, hogy kényelmesen vagy fogcsikorgatva.

Címkék: fájdalmas, láb, papucs, talp

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak: