Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2013. December 01. 13:00, vasárnap | Életmód
Forrás: - szerk. -

Fáj, de miért?

Fáj, de miért?

8 tipp ízületeink egészségéért

1. Mozogjunk rendszeresen! A rendszeres mozgás erősíti a porcok anyagát, és az edzett izmok a rájuk nehezedő terhelést is jobban bírják. Mozgás közben az ízületi folyadék is mozgásban van, így még jobban „olajozza” az ízületek mozgását.

2. Válasszunk ízületeinket kímélő sportágat! Ilyen az úszás, ahol nincs erős kontaktus az ízületek és a talaj között, vagy a túrázás, ami lelkileg is felfrissít. A kerékpározás szintén kíméletesen terheli az ízületeket.

3. Kerüljük az ízületeinket fokozottan terhelő mozgásokat, mint például a kézi súlyzók, nagyobb terhek használata, a gyors mozdulatok vagy a váratlan súlypontáthelyezések.

4. Figyeljünk a bemelegítésre! Így nemcsak az izmokat, az ízületeket készítjük fel a nagyobb terhelésre, hanem a szívet és a tüdőt is.

5. Kerüljük a túlsúlyt! Már 5 kg-os súlycsökkenés is komoly előnyt jelent az ízületek egészségének érdekében.

6. Figyeljünk a zöldségben és gyümölcsben gazdag, kiegyensúlyozott táplálkozásra! A mozgásszerveink védelmében fontos szerepet játszik az omega-3 zsírsav, a magnézium és a kalcium, a mangán, cink és a C-vitamin.

7. Ha a családban van ízületi problémákkal küzdő, akkor mi előzzük meg a bajt és rendszeresen használjuk ízületvédő készítményt.

8. Figyeljünk oda az öltözködésünkre! Olyan ruházatot viseljünk, amely védi, illetve melegíti izomzatunkat, ízületeinket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 10:07, hétfő | Életmód

MME: ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket!

Ne vigyük haza a madárfiókákat és más állatkölyköket, őzgidákat, nyúl-, nyest- és mókuskölyköket, vadmalacokat! - kéri a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 21. 11:30, vasárnap | Életmód

Alapítása 2777. évét ünnepli Róma

Császárok, szenátorok, matrónák és gladiátorok felvonulásával ünneplik Róma 2777. születésnapját vasárnap, amelyet a legenda szerint Romulus és Remus április 21-én alapított.

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.