Városlista
2021. október 25, hétfő - Bianka

Hírek

2020. Július 03. 10:47, péntek | Helyi
Forrás: Szerk.

Ezúttal tárogatón csendülnek fel ismert dallamok a téren

Ezúttal tárogatón csendülnek fel ismert dallamok a téren

Ma (július 3-án) este 20 órakor a Béke-téri szökőkútnál dr. Tóth Ákos tárogatón fog előadni fülbemászó dallamokat.

Tóth Ákos tárogatós Kiskunfélegyházán született, azóta is a városban él. Szülei inspirálására 8 éves korában klarinéton kezdett tanulni. A családban nagyapja citerán és tangóharmonikán játszott, édesapja gitározik és verseket ír.

2004-ben ismerkedett meg a tárogatóval, és azóta elválaszthatatlanok egymástól. Repertoárjában megtalálhatóak a Rákóczi, Petőfi és Kossuth korának népszerű dallamai, a századforduló idején keletkezett művek, népdalok, műdalok, magyar és egyházi dallamok. Szívesen játszik jazz, blues és klasszikus műveket is a tárogatón.

Arra törekszik, hogy a mű hangulatához illő hangszínen szólaltassa meg a tárogatót. Legtöbbször nemzeti ünnepek, települési ünnepségek, kiállításmegnyitók, esküvők vagy temetések alkalmával kérik fel tárogatózni - írja honlapján Tóth Ákos.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 23. 21:03, szombat | Helyi

Elhunyt Venczel Vera színművész

Életének 76. évében elhunyt Venczel Vera Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész – tudatta a Vígszínház szombaton az MTI-vel.

2021. Október 23. 19:32, szombat | Helyi

A zeneiskola a városé, a zeneiskola mindenkié

Épületavató hangversenyt tartottak október 22-én a Kiskunfélegyházi Balázs Árpád Alapfokú Művészeti Iskola tanárai a megújult zeneiskola kamaratermében.

2021. Október 23. 15:24, szombat | Helyi

Élni fog a nemzet, mely összetart

E szavak állnak a Hősök parkjában lévő emlékművön, mely előtt koszorúkkal és mécsesekkel hajtottak fejet az 1956-os forradalom és szabadságharc áldozatainak emléke előtt az október 22-én tartott városi ünnepségen.

2021. Október 23. 10:00, szombat | Helyi

Tudásközpont az emberek életminőségének javításához

A NATURAL HEALTH – Az egészségért a természeti örökség védelmével projekt keretein belül készült egy Tudásközpont.