Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2017. Február 25. 06:38, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Ezután álmodhat Félegyháza merészebbet is

Ezután álmodhat Félegyháza merészebbet is

Átvállalja a kormány a PPP-konstrukcióban épült kiskunfélegyházi KÉSZ Aréna Sportcsarnok 2,1 milliárd forintos fizetési kötelezettségét.

A város mentesül a 2022. szeptember 30-áig napi egymillió forint fizetési kötelezettséget jelentő tehertől, amely olyan dimenziókat nyithat meg Kiskunfélegyháza fejlődése előtt, amelyről eddig csak reménykedni mertek – mondta Csányi József polgármester, a február 23-án tartott Nemzeti Fórum frakcióülést megelőző sajtótájékoztatón. Az örömteli hírt Lezsák Sándor Bács-Kiskun 4. vk. országgyűlési képviselője, a Magyar Országgyűlés alelnöke osztotta meg a képviselőtestülettel. Bejelentését követően röviden összegezte a város eddig elért eredményeit.

- Az önkormányzati ciklus feléhez érkezve az ember számvetést tesz. Mi az amit megígértünk, amiről beszélt a polgármester a választási kampány során és mi az amit időarányosan sikerült megtenni, valamint azt is tisztán kell látni, hogy mi az ami még hátravan a következő erős két és fél esztendőben.
Mindent ami jó, azt lehet még jobban csinálni. Ami pedig nem sikerült, azzal pedig szembe kell néznünk. Felül kell vizsgálni és újra meg kell próbálni. Átgondoltan kell tovább tenni a dolgainkat, hogy a város sikeres legyen. Úgy kell éreznie Félegyházának és a térségnek, hogy valóban egy sikeres korszak részesei vagyunk valamennyien akik itt élünk, dolgozunk. Ami sikerült az csapatmunka. Nem a polgármester, nem az önkormányzat, nem a képviselők sikere, hanem a városé. Ami nem sikerült, az viszont a mi kudarcunk – mondta Lezsák Sándor.

Egy álom megvalósult azzal, hogy sikerült a kórháznak végre megnyitnia az új szárnyat. E mögött azonban egy nagyon alapos tervező munka áll és nem az önkormányzati testület. Szakemberek, orvosok, tervezők, egészségügyi dolgozók és megannyi fáradtságot nem ismerő ember munkája van ebben a megvalósult projektben.

Nagyvállalati beruházás támogatás keretében az Integrál Zrt. 400 millió forintos vissza nem térítendő támogatást kapott. A vállalat sok olyan embernek ad munkát, mely városunk környezetében él. Ugyancsak e támogatás keretében kapott 480 millió forintot a Félegyházi Pékség. De fel lehetne sorolni több kisebb pályázatot is, melynek segítségével sikeres beruházásokat tudtak megvalósítani a vállalatok, cégek. Például a Tanyagondnoki Szolgálat két mikrobusza is a sikeres pályázatnak köszönhetően segíti a továbbiakban a szolgálat munkáját.
Úgy tűnik, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program segítségével megvalósuló fejlesztések Kiskunfélegyházán elérhetik a 3,7 milliárd forintot. Ennek keretében kerül felújításra például Tiszaalpár és Kiskunfélegyháza között egy 5,5 kilométer hosszú útszakasz, mintegy 600 millió forintból.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 20:25, péntek | Helyi

Tavaszi virágünnep Kiskunfélegyházán

Ne feledje! Holnap (április 27-én) dísznövény- és kézműves vásárral, valamint kulturális programokkal egybekötött tavaszi virágünnepre várják az Érdeklődőket Hattyúház előtti sétánytól egészen a Béke-térig.

2024. Április 26. 20:05, péntek | Helyi

Természettudományos siker

A Tiszaalpári Árpád Fejedelem Általános Iskola az idén is meghirdette a \"Kistérségi természetismereti versenyt\"

2024. Április 26. 19:04, péntek | Helyi

Ajándékban részesültek városunk középiskoláinak végzősei

Kiskunfélegyháza 250. évfordulójára készült jubileumi könyv egy-egy példányával jutalmazta városunk végzős középiskolásait Csányi József polgármester.

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.