Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2015. Június 09. 15:23, kedd | Belföld
Forrás: hirado.hu

Ezt hozhatjuk haza, ha külföldre megyünk nyaralni

Ezt hozhatjuk haza, ha külföldre megyünk nyaralni

Információs füzettel készült a turistaszezonra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az Utastájékoztatót a turisták a határátkelőhelyeken kaphatják meg, amiből megismerhetik a különböző szabályokat.

Információs füzettel készült a turistaszezonra a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV), az Utastájékoztatót a turisták a határátkelőhelyeken kaphatják meg, amiből megismerhetik a különböző szabályokat és pontos információkat szerezhetnek például arról, hogy az Európai Unión kívüli országokból az utazók a jövedéki termékek kivételével légi úton 430 euró, közúton pedig 300 euró értékben hozhatnak be különféle árukat vám- és adómentesen.

Suller Attila, a NAV vám- és jövedéki szóvivője kedden, Röszkén tartott sajtótájékoztatóján kifejtette: nyáron sokan kelnek útra, őket segíti a füzet.

Az alezredes a jövedéki termékekről szólva elmondta: a 17. életévét betöltött utas az Európai Unión kívülről légi úton 200 szál, egyéb módon 40 szál cigarettát hozhat be. Szeszes italoknál a tömény szeszből 1 liter, a sörből 16 liter, míg a borból 4 liter hozható be.

Nem hozható be az EU-n kívülről Magyarországra nyers hús, hentesáru, hústartalmú élelmiszer, tej- és tejtartalmú termék, mivel ezek behozatala csak állatorvosi ellenőrzéssel engedélyezett. Vámmentesen hozható be viszont a magángépjárművek és motorkerékpárok gyári üzemanyagtartályaiban lévő üzemanyag, továbbá kannában, járművenként legfeljebb 10 liter üzemanyag.

Elmondta azt is, hogy az utazás során a folyamatos gyógyszeres kezelésben részesülők - az utazás időtartamával összhangban - a kezelőorvos által előírt mennyiségű gyógyszert vihetik magukkal.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.

2024. Május 03. 13:42, péntek | Belföld

46 ezer fát ültettek el eddig az Országfásítási programban

Meghaladja a 46 ezret az Országfásítás programban az elmúlt négy évben elültetett fák száma

2024. Május 03. 06:43, péntek | Belföld

Nagy Márton: Magyarországon minden adott, hogy Kína logisztikai központja legyen

Magyarországnak versenyképessége javítása érdekében szüksége van a kínai kapcsolatokra, a két ország közötti együttműködés erősítésére

2024. Május 03. 06:38, péntek | Belföld

A Balatonnál az új építésű lakások átlagos négyzetméterára a 3,2 millió forintot is elérheti

A Balaton-parton háromszoros az árkülönbség a legolcsóbb és legdrágább települések új építésű projektjei között: