Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. Október 14. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Ezért együnk tojást mindennap

Ezért együnk tojást mindennap

Sokáig tartotta magát az a nézet, hogy a rendszeres tojásfogyasztás magas koleszterinszintet eredményez - mára azonban kiderült, hogy ez egyáltalán nincs így.

Ma, a tojás világnapján lássuk miért is érdemes naponta fogyazstani ezt az élelmiszert.

A tojás több vitamint, egészséges zsírt, nyomelemeket és egyéb tápanyagokat tartalmaz, ráadásul még kalóriatartalma miatt sem kell aggódnunk. Csak jót tehetünk egészségünkkel, ha reggelinkbe rendszeresen beépítjük.

Könnyebben kezdjük a napot

A tojásban megtalálható omega-3 zsírsavak, cink, B-vitaminok és jód segítenek legyőzni a fáradtságot és elűzni a rossz kedvet. A tojás tökéletes napindító táplálék.

A szemünket is óvja

A tojásban megtalálható két antioxidáns, a lutein és a zeaxanthin segítik a makuladegeneráció kialakulásának megelőzését, mely betegség időskori vaksághoz vezethet.

Karbantartja az agyunkat

A tojásban található kolin agyunkat is jobb állapotban tartja, ennek hatására ugyanis több acetilkolin termelődik bennünk, ami segít az információk jobb tárolásában és az ezekre való emlékezésben is. A benne található E-vitaminal pedig az Alzheimer-kór elleni védettségünket is növelhetjük.

Várandósság alatt kimondottan ajánlott

A kolin a magzat agyfejlődése szempontjából is elengedhetetlenül fontos. A kolin tartalmú étrend-kiegészítők bizonyítottan csökkentik a mentális zavarok kialakulásának az esélyét a babák esetében, sőt: a Down-szindróma is kisebb valószínűséggel jelenik meg rendszeres tojásfogyasztás esetén.

Eltelít

Ha tojással kezdjük a napot, garantált a hosszan tartó teltségérzés. Ezt a tojás fehérjéinek köszöhetjük, ami ráadásul még az egészséges testúly fenntatrásához is hozzájárulhat.

Címkék: tojás, tojásreggeli

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok

2024. Április 30. 09:08, kedd | Helyi

Forgalmirend-változás a Zöld Nap alatt

A Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Osztálya tájékoztatja a járművezetőket, hogy május 2-án, csütörtökön 08:00-11:00-ig a Zöldnap nap miatt az alábbi forgalmirend változásra számíthatnak:

2024. Április 30. 09:03, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok:

2024. Április 30. 08:40, kedd | Helyi

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).