Városlista
2024. július 22, hétfő - Magdolna

Hírek

2018. Február 03. 16:00, szombat | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Ezért egészséges állva dolgozni

Ezért egészséges állva dolgozni

Egy 65 kilogrammos ember négy év alatt tíz kilogrammal lehetne könnyebb, ha ülés helyett állva dolgozna naponta hat órán át - számolták ki a rochesteri Mayo klinika kutatói.

Ha állva dolgozik, könnyebben fogyhat

Az íróasztalnál ülés helyett pult mellett állva végzett munka elméletileg segíthet a fogyásban amerikai kardiológusok új kutatása szerint - írja az MTI értesüléseire hivatkozva az Index. A kutatók 46 korábbi tanulmány eredményeit elemezték, ezek 1200 résztvevő adatait tartalmazták. A megállapítás alapja, hogy az emberi szervezet állva percenként 0,15 kalóriával többet éget el, mint ülve.

Csak ülünk, és nézzük, ahogy elhízik a világ

A tudósok abból indultak ki, hogy a hatórás állás nem egészül ki többletkalóriák fogyasztásával. Nemcsak több kalóriát használ fel az állva végzett munka, de az álláshoz szükséges plusz izommunkát összefüggésbe hozták a szívroham, az agyvérzés és a cukorbetegség kisebb kockázatával - mondta Francisco Lopez-Jimenez, a tanulmány vezető szerzője.

A Németország lakosainak egészségi állapotát felmérő legfrissebb jelentés, amely a 2016-os évről szól, megállapította, hogy a munkavállalók 46 százaléka túlnyomórészt ülve dolgozik. Az íróasztalnál dolgozók napi 11 órát is ülnek.

Rendszeresen meg kell szakítani az órákon át tartó ülőmunkát

Táplálkozási szakértők és hátspecialisták évek óta hangsúlyozzák, hogy rendszeresen meg kell szakítani az órákon át tartó ülőmunkát: legjobb, ha óránként többször feláll az ember, például telefonálni. Még jobb lenne, ha felváltva tudna ülve és állva dolgozni (hiszen csak önmagában az utóbbi se megoldás, annak is megvannak a maga hátrányai).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Július 21. 09:08, vasárnap | Helyi

Nemzetközi versenyen szerepeltek sikeresen a félegyházi birkózók

Nemzetközi utánpótlás szabadfogású versenyt rendezett a Budapesti Vasas, ahol több európai országból és az USA-ból is érkeztek versenyzők.

2024. Július 21. 09:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 09:05, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. július 21. - Évközi 16. vasárnap

2024. Július 21. 08:44, vasárnap | Helyi

Megelevenedtek Félegyháza történelmének híres emberei

Valódi időutazásban volt része annak, aki ellátogatott július 20-án városunk főterére, ahol a 120 évvel ezelőtt élő híres emberek várták, hogy jobban megismerhessék őket.