Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Március 25. 14:00, péntek | Helyi
Forrás: proaktivdirekt.com

Ezen a hétvégén kell állítani az óráinkat!

Ezen a hétvégén kell állítani az óráinkat!

Igen, ez is elérkezett, a tavaszi óraátállítás, azaz hétvégétől hosszabbak lesznek a nappalok, tovább örülhetünk a napnak, és egy lépéssel közelebb kerülünk a nyárhoz is.

Igaz, ezen a hétvégén így egy kicsit kevesebbet alhatunk, vagy gyorsabban telik el a vasárnapunk, de energiatakarékossági szempontból összességében mindenki örülni fog neki.

Hivatalosan március 27-én, vasárnap hajnali két órakor kellene átállítani az órát hajnali háromra. Ezzel véget ér a téli időszámítás, és kezdetét veszi a nyári. Akik éjszaka dolgoznak valószínűleg örülni fognak az egy órával rövidebb munkaidőnek. :) A többiek pedig az egyre hosszabb nappalokat fogják értékelni.

Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de én kifejezetten szeretem a nyári időszámítást. Valahogy mintha több minden férne bele egy napba, vagy csak egyszerűen nagyobb lendülettel áll neki az ember este 8 órakor még főzni, vagy virágokat locsolni, esetleg vasalni, ha kint még világos van. :) Reméljük, hogy a fényviszonyokhoz hamarosan az időjárás is alkalmazkodik, és a napsütéses órák száma is növekedni fog.

Mindenesetre ne felejtsétek el átállítani az analóg és digitális órákat a hétvégén, a legtöbb okostelefon és számítógép viszont magától át fog állni, így ezekre támaszkodhattok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 07:39, hétfő | Helyi

Már csak Bács-Kiskun vármegyében maradt érvényben a tűzgyújtási tilalom

A csapadékos időjárásnak köszönhetően csökkent a tűzveszély, ezért csütörtöktől Bács-Kiskun vármegye kivételével mindenütt visszavonják a tűzgyújtási tilalmat

2024. Április 29. 07:37, hétfő | Helyi

Élvezzük ki a nyárias időt, amíg lehet

Anticiklon alakítja a következő napok időjárását is, majd csütörtökön nedvesebb levegő érkezik, és többfelé fordulhat elő zápor, zivatar az országban.

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA