Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2015. Január 24. 18:00, szombat | Belföld
Forrás: OrientPress

Ezekre a határidőkre figyeljen SZJA-bevallásnál

Ezekre a határidőkre figyeljen SZJA-bevallásnál

Legkésőbb a jövő hét közepén mindenki megkapja a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges csomagot. Idén csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV).

Legkésőbb a jövő hét közepén mindenki megkapja a személyijövedelemadó-bevalláshoz szükséges csomagot. Idén csaknem 4 millió küldeményt indított útnak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Az a több mint 600 ezer adózó, aki tavaly elektronikusan küldte el a kitöltött nyomtatványt, idén ügyfélkapus tárhelyére kap információt a teendőkről - közölte a hivatal sajtóreferense.

Minden adózó bevallási szokásához igazodó tájékoztatást és nyomtatványt kap. Az a több mint 600 ezer adózó, aki tavaly elektronikusan küldte el a kitöltött nyomtatványt, idén ügyfélkapus tárhelyére kap információt a teendőkről. Tehát csak az talál borítékot a postaládában, aki az előző évben papíron juttatta el az szja-bevallást a hivatalhoz. Közülük több mint 2 millióan mindössze tájékoztatót és válaszborítékot kapnak, mert korábban a NAV honlapjáról letöltött program használatával töltötték ki a nyomtatványokat, amelyeket – miután a program ellenőrizte a bevallást – kinyomtatva adtak postára, vagy személyesen adtak le a NAV ügyfélszolgálatán. Akik most nyitnak ügyfélkaput, már az idén elektronikusan nyújthatják be bevallásukat és ezentúl elektronikusan tarthatják a kapcsolatot az adóhivatallal.

Végeredményben alig több mint egymillió adózóhoz érkezik a teljes nyomtatványgarnitúra. A bevallási csomag minden eleme hozzáférhető a NAV ügyfélszolgálatain nyomtatott, a hivatal honlapján pedig elektronikus formában. Azok a munkavállalók, akik munkáltatójukon keresztül teljesítik bevallási kötelezettségüket, ennek igényléséről február másodikáig nyilatkozhatnak munkahelyükön.

A személyijövedelemadó-bevallás legfontosabb határidői:

Február 2. Munkavállalói nyilatkozat a munkáltatói adó-megállapítási igényről. A kifizetők a 14M30-as nyomtatványon igazolják a tavalyi jövedelmet a munkavállalók részére.

Február 16. Az egyszerűsített – az adóhivatal közreműködésével készülő – bevallás választásáról szóló nyilatkozat beküldése a NAV-hoz.

Február 25. Egyéni vállalkozók, áfafizetésre kötelezett őstermelők és magánszemélyek szja-bevallása.

Április 30. A munkáltatói adómegállapításról szóló igazolás kiadása a munkavállalók részére.

Május 20. A 1453, a 1453E, a 1453ADÓNYILATKOZAT, a 14M29 (munkáltatói adó-megállapítás) jelű bevallás beküldése, rendelkezés az 1+1 százalékról.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni