Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Augusztus 23. 16:31, kedd | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Ezekben az ételekben van a legkevesebb kalória

Ezekben az ételekben van a legkevesebb kalória

Bár a negatív kalóriákról szóló elmélet (vannak olyan ételek, melyek megemésztése több kalóriát igényel, mint amennyi bennük van) tévhit, szerencsére léteznek olyan élelmiszerek, amelyeknek rendkívül alacsony a kalóriatartalma.

Rukkola
Egy csészényi levélben mindössze négy kalória van, közben viszont rengeteg rostot, A-, C- és K-vitamint, valamint antioxidánsokat tartalmaz. Keverhetjük salátákba, tálalhatjuk tésztát, pizzák és egytálételek mellé, vagy zöld turmixba is tehetünk belőle.

Spárga
Egy csészényiben 27 kalória van. Remek méregtelenítő, mert vízhajtó hatása van, sok benne a cink, a vas, a K-, a B6-, a C- és az E-vitamin is. Párolva, krémlevesként, vagy salátákba, omlettekbe keverve is fogyasztható.

Brokkoli
Egy csészényi 31 kalóriát tartalmaz, sok benne a rost, az ásványi anyag és a hasznos antioxidáns. Párolva remek köret, de főzelék vagy krémleves is készülhet belőle.

Erőleves
A csirke, marha, vagy zöldségerőleves (pontosabban alaplé) csészénként nagyjából 10 kalóriát tartalmaz. Tápláló, és sovány húsokkal és némi zöldséggel együtt is csak elenyésző kalóriát tartalmaz, ezért főétkezések előtt mindenképpen érdemes fogyasztani, különösen a diétázóknak.

Kelbimbó
Csészénként 38 kalória van benne - emellett viszont rengeteg rost és olyan anyagok is, melyek segíthetnek megelőzni a rákos megbetegedéseket. Párolva köretként, vagy csőben sütve is finomak.

Káposzta
Egy csészényiben csak 22 kalória van. Sok benne a vitamin, a rost és az ásványi anyag - nyersen salátaként, vagy párolva köretként is fogyasztható.

Címkék: ételek, káposzta, kalória

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.