Városlista
2023. február 6, hétfő - Dóra

Hírek

2016. Április 28. 15:38, csütörtök | Helyi
Forrás: hirado.hu

Ezek a legnépszerűbb ballagási ajándékok az idén

Ezek a legnépszerűbb ballagási ajándékok az idén

A visszaszámlálás megkezdődött, május 2-án már érettségiznek a középiskolások. De előtte még elballagnak és óriási örömmel veszik át a családi ajándékokat.

Néhány budapesti középiskola végzősei az idén úgy döntöttek, ha lehet, inkább nem kérnek óriási, elképesztő összegekbe kerülő, viszont napok alatt elhervadó virágcsokrokat barátaiktól, rokonaiktól. Sokkal inkább annak árát, egész pontosan azt, hogy a virágvásárlásra szánt összeget egy általuk megnevezett alapítvány javára utalják át. Azaz jótékonykodjanak, hiszen ezzel valamennyien nyernek. Nemes gondolat, szép gesztus, s talán akadnak még követőik, ha nincs is túl sok idő hátra a ballagásig.

A virág persze soha nem pótolta az igazi ballagási ajándékot, ami akár a felnőttéválás első tárgyi "bizonyítéka" is lehet, különösen akkor, ha az a valami például egy használt autó, egy robogó vagy éppen egy kis bérelt garzonlakás lehet. Merthogy erre is van példa, mint ahogy egyre nagyobb divatja van az úgynevezett élménycsomagok ajándékozásának is.

A megajándékozott ugorhat akár helikopterből ejtőernyővel tandemben, lebeghet egy szélcsatornában, mint az űrhajósok a súlytalanság állapotában, de vezethet tankot, műrepülhet, sőt akár Forma-1-es autót is kipróbálhat. Az előbbi ajándékok értéke 20 és 150 ezer Ft között mozog, utóbbi már milliós tétel.

Az elektronikus ketyerék, legyen szó okostelefonról, tabletről, laptopról, fényképezőgépről vitathatatlanul jó és hasznos ajándékok, ráadásul jó belépőt jelenthetnek a további tanulmányokhoz. Az árak itt is szórtak a néhány tízezertől eljuthatunk a csillagos égig is.

A jobb minőség itt is drágább, de előfordulhat, hogy a család többi tagjával megbeszélve, akár közösen is vásárolható egy-egy drágább darab.

A klasszikusnak számító ajándékok idén sem változnak: a szép ékszer, lányoknak nyaklánc, karkötő, a fiúknak egy jó minőségű óra, vásárlási utalvány, képzőművészeti album, esetleg egy grafika, festmény, néhány szép gondolattal megtoldva kedves ajándéka lehet egy ballagónak.

Talán nem kell elmondani, de mégis ide kívánkozik: az érettségi, a ballagás fontos lépés egy fiatal életében. Az ajándék is legyen ehhez méltó, nem kell túllicitálni senkit, ha az személyre szóló és a köztünk lévő kapcsolat milyenségéről árulkodik, arról, hogy tényleg gondoltunk a ballagóra - akár évtizedeken keresztül is szép emléket jelenthet a számára.

Ezek érdekelhetnek még

2023. Február 05. 17:15, vasárnap | Helyi

A városért imádkozni azt jelenti, hogy egy nagy családért fohászkodunk

Ma (február 5-én) tartották a Sarlós Boldogasszony Templomban a város áldásáért felajánlott szentmisét, melyet Geszler Péter esperes plébános celebrált.

2023. Február 05. 16:02, vasárnap | Helyi

Megkapták szalagjaikat a Kossuth szakképző iskola diákjai is

A Kiskunhalasi SzC Kiskunfélegyházi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium február 4-én (szombaton) tartotta szalagavató ünnepségét a Városi Sportcsarnokban.

2023. Február 05. 15:27, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.

2023. Február 05. 15:27, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

Évközi ötödik vasárnap – 2023. február 5.