Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. December 28. 11:00, hétfő | Helyi
Forrás: ripost.hu

Ez a 4 ok vezet a leg­gyak­rab­ban vá­lás­hoz!

Ez a 4 ok vezet a leg­gyak­rab­ban vá­lás­hoz!

Szá­mos oka lehet annak, ha tönk­re­megy egy ko­ráb­ban jól mű­ködő kap­cso­lat.

Ám a leg­több há­zas­sági ku­darc négy kö­rül­mény miatt kö­vet­ke­zik be. Mu­tat­juk a leg­na­gyobb há­zas­ság­gyil­ko­so­kat!

1. Házasságtörés

Monogám kapcsolatban komoly törést okozhat, ha az egyik fél a kapcsolaton kívül létesít szexuális viszonyt. Az persze vita tárgya, hogy mi minősül megcsalásnak, ám kétségtelen, hogy semmiképp nem veszi jól ki magát, ha az egyik félnek titkai vannak a másik előtt, és olyan kapcsolatot tart fenn, amelynek van esélye szexuális viszonnyá alakulni. Amikor az ilyesmi kiderül, óhatatlanul válsághoz vezet. A hűtlenség egyébként nem csak a „csaló” rossz természetének köszönhető, gyakran jelzi a házasság más, mélyen gyökerező, meg nem oldott problémáit is.

2. Függőség

Az alkohol vagy a kábítószer komoly terhet ró a házasságokra – de függőségbe lehet kerülni a szextől, a szerencsejátéktól, a pornótól vagy a vásárlástól is. Gond akkor van, ha ezek a függőségek már az illető mindennapi életébe is beleszólnak, és egyre nagyobb adagra van szükség belőlük ugyanannak a hatásnak az eléréséhez.

3. Erőszak

Nemcsak a klasszikus családon belüli erőszakra kell gondolnunk – a fizikai bántalmazáson kívül létezik érzelmi, szóbeli és gazdasági bántalmazás is. Az a házastárs, aki manipulálja, megfélemlíti vagy folyton szidalmazza a másikat, akkor is családon belüli erőszakot követ el, ha nem üti meg a másikat. De az sem kisebb probléma, ha az egyik fél anyagilag teljesen ki van szolgáltatva a másiknak, aki ezzel visszaélve, élet-halál uraként kontrollálja a család pénzügyeit.

4. Eltérő fejlődés

Az emberek folyton változnak: nem vagy már ugyanaz az ember, aki tíz éve voltál, és folyamatosan alkalmazkodni kell az új helyzetekhez. A házasság sikere azon múlik, képesek-e a házasfelek a másik szempontjait is figyelembe venni, és támogatni egymást akkor is, ha valamelyikük életében gyökeres változás áll be – például a kontinens másik felére akar költözni a munkája miatt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.