Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. December 22. 12:42, kedd | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Ebben az évben is értékelte munkásságát a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző és Sport Egyesület. Rendhagyó évet, rendhagyó versenyszezont zártak a Koppányok, és bizakodva néznek a 2021-es év felé.

2020-ban 11 éves lett az egyesületünk, egy új évtizedet nyitottunk a 2020-as évvel, amely esztendő az újjászületés jegyében indult, fémjelezve ezt egy új versenysorozatunk, a Tűzmadár Versenysorozat megálmodásával és elindításával. 2019 év végén és 2020 januárban még senki sem gondolta, hogy csonka évet kell zárnunk. Hatalmas lendülettel és tenni akarással fogtunk a munkához.
Február 1-én Kunszentmiklóson kezdtük versenyszezont, következő héten a terem Országos bajnoksággal folytattuk, ahol 1 db. III osztályú, és 3 db. II. osztályú minősítést szereztünk. Nagy büszkeségünk hogy Kovács Máté a 3D-ben Országos Bajnok lett!

Február 23-án került sor a Tűzmadár Versenysorozat 1. fordulójára a Kész Aréna Sportcsarnokban, óriási érdeklődéssel, nagy sikert aratva indult a rangadó, 168 résztvevővel az ország minden tájáról. Ekkor már baljós híreket lehetett hallani a közelgő pandémiáról, de továbbra is lendületesen készültünk a következő fordulóra, amit aztán az április 06-án kihirdetett veszélyhelyzet miatt lemondani kényszerültünk.

Az április 26-ai Tűzmadár 2. elmaradt. Pótlására szeptember 27-én került sor a Kiskunfélegyházi Zoboki tanyán, szintén nagy sikerrel 160 nevezővel. A záró és egyben 3. fordulót szintén lemondani kényszerültünk a koronavírus miatt, 2021-ben tervezzük pótolni a Tűzmadár 3-as fordulót és a bajnoki döntőt.

Viszont a Koppányok Tűzmadarának a koronavírus sem szegi szárnyát! Alkalmazkodva a mostoha helyzethez április 25-26-án az egyesületünk tagjainak Koppány Karantén Kihívást szerveztünk, online eredmény rögzítéssel. Pályáztunk a Magyar Íjász Szövetség „Maradj otthon- Maradj formában” elnevezésű pályázatára, melyen a 6 minősített Koppány íjász nyert 80x80 cm-es vesszőfogót.

Augusztus 21-én Tatán a Történelmi országos Bajnokságon 4 Koppány szerepelt, Kovács Máté III. minősítést és bajnoki 2., Zoboki Csenge III. minősítést és bajnoki 3. helyezést ért el, továbbá Bicskeiné Csányi Mária II. minősítést szerzett.
Két Koppányunk a lovasíjászatban is jeleskedik, Kurucz Orsolya és Kis János szeptembertől a Kassai Lovasíjász Iskola Smuta Törzsének a tagságát érdemelte ki kitartó munkájával.

Terem OB-n Zoboki Csenge első helyezést ért el.

Számokkal is be tudunk számolni az elért eredményeinkről, noha a számokat idén nem nagyon szeretjük, mert a felajánlott adó 1 %-on kívül, semmilyen bevételi forrásunk sem volt.

Azért nézzük a statisztikánkat, amit előző évhez képest igencsak megnyirbált a Covid.
2020-ban 23 versenyen vettünk részt, 41 arany, 30 ezüst és 22 bronz érmet gyűjtöttünk. A legaktívabb versenyző Koppányok voltak: Bicskeiné Csányi Mária 20, Kovács Máté 15, Szeibert Imre és Zoboki Csenge 13, Kövecses Zsuzsanna 11, Tamáskovics Gyula 10 versenyen vettek részt.

Társadalmi eseményeken nem tudtunk részt venni a járványhelyzet miatt, de a hétköznapi csodák mégsem kerültek el bennünket. Novemberben megkereste egyesületünk vezetőjét Dinnyés Gyulát egy kedves barát, a Jakabszállási Hegedűs Andor, aki támogatási szándékát ajánlotta fel egy arra érdemes, utánpótlás Koppány versenyző számára, hogy ezzel segítse az otthoni felkészülést. Gyula szeretettel fogadta a nagylelkű felajánlást és pár perc gondolkodás után nem is volt kérdés, hogy ki lesz a szerencsés gyermek. Hegedűs Andor, egy hatalmas szalma vesszőfogót és ahhoz megfelelő méretű állványt ajándékozott Fekete Katicának. Katica a Közgazdasági Szakközépiskola tanulója és nagyon tehetséges, szorgalmas íjász, aki a 2021-es Országos Bajnokságon már részt tud venni.
A közös edzéseink sajnálatos módon szünetelnek, az edzőteremben maximum 2 íjász lehet jelen, szigorú higiéniai protokoll szerint lehet edzeni.
A 2021-es évvel kapcsolatban tervek vannak, a konkrétumok, pontos dátumok még hiányoznak, hiszen még nem látjuk, hogy mit enged a Covid, mik lesznek a lehetőségeink. Igyekszünk a közösségünket ápolni, ami tevékenységünk főként a virtuális térre korlátozódik. Az edzéseket egyénileg mindenki az otthonában végzi. Tudjuk, hogy nehéz lesz innen felállni, minden versenysportot megvisel a jelenlegi helyzet. Azonban a Koppányok családja erős és egymást segítő, ha valaki elesik, felkaroljuk. Várom a jövő év elejét, hogy azt írhassam, hogy a „Koppányok Tűzmadara Újra Szárnyal”.

Áldott, békés Karácsonyt és szeretetben, egészségben gazdag Újévet kíván mindenkinek, a Koppányok apraja és nagyja!

Kis Mónika
koppány íjász

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.