Városlista
2021. augusztus 1, vasárnap - Boglárka

Hírek

2020. Január 15. 13:42, szerda | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Évet értékeltek a Koppány Íjászok

Egy új évet mindig évzárás előz meg. December 21-én Kerecsen évzáró összejövetelt tartottak a Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület tagjai.

Hangulatos baráti beszélgetéssel egybekötött szombat este volt, a 2019 év események, eredmények összefoglalása mellett.

2019 a megújulás és a feltöltődés éve volt, és 2019 volt az az év, amikor az 10 éves lett az egyesület és a közösség életében igen nagy mérföldköveket tettek le. Azok az alapok, amivel az egyesület 10 éve töretlenül működik mondhatjuk, hogy egy olyan erős és biztonságos fundamentum amelyet változtatni nem szabad, inkább támogatni és tovább építeni kell. Nagy eseményeik voltak 2019-ben. A teljesség igénye nélkül felsorolok párat:

  • az egész évet végig versenyezték, 53 versenyen vettek részt
  • részt vettek a Te Szedd akcióban
  • a majálison ahol nem túlzás több 1000 embert lövettünk. Jó érzés, van, aki ezért jön ki a parkerdőbe, ezért is.
  • részt vettek a Dél-100 KFT. családi napján, több céges rendezvényen színesítették a programokat.
  • áprilisban a Kiss Tanyán a Dél-Alföldi Régió és az ország több régiójából meghívott íjászok baráti összejövetelét tartotta Dinnyés Gyula, ahol közel 150 íjász vendégeskedett.
  • tavaly is megszervezték évi rendes Koppány kirándulásukat Budapesten a Parlamentben és Szentendrén a Skanzenben töltöttek egy napot.
  • 2019. augusztusban nagyszabású, intenzív íjásztáborban edzettek, ami az OB NB felkészítője volt. Eredménnyel, mert Sárkány Szabina OB bajnok lett.
  • ősszel Tordán jártak, erősítve az egyébként is nagyon jó testvérvárosi kapcsolatot. Tordán aktív és nyugodtan mondhatom meghatározó részesei voltak a Koppányok egy középkori történelmi forgatag rendezvénynek. Természetesen ezen látogatásunk sem maradt eredmény nélkül, hiszen már most januárban megvalósul egy álom, az egyesület vezetője, Dinnyés Gyula álma, egy Erdélyi magyar közösség támogatása, úgy hogy ezen támogatással a magyar őskultúra ápolása és továbbélése, és az íjászaton keresztül annak gyakorlása valósulhasson meg a határainkon túl is. Ennek a kezdeményezésnek egy sokkal nagyobb ívű folytatása is kirajzolódni látszik ebben az évben.

Említettem, hogy végig versenyeztük az évet. Számokban kifejezve ez azt jelenti, hogy 53 versenyen, 308 versenyzőnk vett részt, ez óriási létszám. AZ 53 versenyen 161 érem született, ebből 72 arany, 43 ezüst, 46 bronz. És 1 OB bajnok, a már említett Sárkány Szabina.

Emellett íjászaik közül sokan szereztek verseny minősítést is.

A legaktívabb versenyző Koppányok voltak, 25 versenyen Szeibert Imre, 24 versenyen Bicskeiné Csányi Mária, 23 versenyen Zoboki Botond, 22 versennyel Fetterné Nagy Tünde, Fetter Tamás és Balanyi Sándor.

Köszönjük az éves munkájukat.

Elkezdtük a 2020-as évet, jelenleg a sportorvosi vizsgálatok zajlanak több csoportban, ez szükséges a hivatalos versenyengedélyekhez is. Emellett gőzerővel készülünk a 2020-as nagy versenysorozatunk, a Tűzmadár versenysorozat szervezésére, melynek első állomása február 23-án a Kész Aréna Sportcsarnokban lesz. Rendhagyó módon teret adunk ettől az évtől a csigás íjászoknak is. És természetesen töretlenül edzenek az íjászaink, és ha a Jó Isten is úgy akarja, segít bennünket akkor megpróbáljuk túlszárnyalni az idei versenystatisztikát.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2021. Július 21. 19:23, szerda | Helyi sport

Kiváló szereplés a Triatlon Európa Kupán

Az elmúlt hétvégén Triatlon Európa Kupát rendeztek Tiszaújvárosban melyen a kiskunfélegyházi triatlonosok is rajthoz álltak.

2021. Július 19. 14:55, hétfő | Helyi sport

Bács-Kiskun megyében Papp Laura Inez triatlonista és Kiss Ágnes Anna kenus a MOL Tehetségtámogató Sport pályázat győztesei

Hetvenhét tehetséges fiatal sportolót, összesen 25 millió forint értékben díjazott a MOL Alapítvány idén.

2021. Július 11. 10:56, vasárnap | Helyi sport

Strandbirkózó bajnokság és egyéb nyári birkózó programok

Nyáron sem tétlenkednek a Kiskunfélegyházi Birkózó SE tagjai. Versenyek és edzőtáborok zajlanak a nyár folyamán, hogy az őszi versenyszezonban minél sikeresebben szerepeljenek a sportoló fiatalok.

2021. Július 07. 12:08, szerda | Helyi sport

Fuss Félegyháza! - a Tisza-tónál

Július első hétvégéjén került megrendezésre az Ultra Tisza-tó 130 km-es futóverseny.