Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 30. 18:43, péntek | Helyi sport
Forrás: Dinnyés Gyula

A 2016-os évüket értékelték a Koppány íjászok

A 2016-os évüket értékelték a Koppány íjászok

A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület 2016. december 29-én tartotta évértékelő gyűlését, amely egyben karácsonyi ünnepség is volt a Fürdőszállóban.

Dinnyés Gyula köszöntötte a tagokat és hozzátartozókat. Amint elhangzott, rendkívül jól sikerült a közelmúltban lezajlott vérfrissítés, hiszen tehetséges íjász, és kiváló emberi tulajdonságú új tagokkal bővült a Koppány Család.
Az egyesületet versenyeken legkiválóbban képviselő tagok jelképes tárgyjutalomban részesültek: Horváth Katica, Csáki Laura, Szeibert Imre, Keserű Szilvia, Szólya Imre.
A valóban családias hangulatban zajlott gyűlésen mindenki egyesével elmondta éppen fontosnak tartott gondolatát, észrevételét, javaslatát. Ezt követően a közös várta a tagokat.

Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület hetedik éve működik Kiskunfélegyházán. Az egyesület célja a hagyományőrzés, a hagyománytisztelés, az íjászat népszerűsítése.

Az egyesület tagjai 2016-ban összesen 35 íjászversenyen vettek részt, az országos bajnokságokon, a Suli Íjász Bajnokságon, valamint az Íjász Európa Bajnokságon is megállták a helyüket. A versenyző tagok 28 arany, 37 ezüst és 28 bronzérmet szereztek idén. A Suli Íjász Bajnokságon egy ezüstérmet szereztek, ami a diákolimpiával azonos súlyú. Az Országos Bajnokságon egy személy bronzérmet szerzett. Két személy másod, egy személy harmadosztályú íjászsportolói minősítést ért el.

A Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesület a 2016. évi Dél-Alföldi Régiós Verseny Sorozat mindegyik állomásán részt vett, nemcsak versenyzőként, hanem főszervezőként is. Erről a sorozatról szerénytelenséggel is el lehet mondani, hogy 3 év alatt az ország legkiválóbb versenysorozata lett.

2016. február 28-án került sor a Koppányok 30. versenyére a KÉSZ Aréna Sportcsarnokban, április 17-én egy családias hangulatú verseny került megrendezésre a Dinnyés tanyán, valamint a DAR versenysorozat befejező állomásának a kiskunfélegyházi Parkerdő adott helyet szeptember 11-én.

Az íjászok nemcsak a megmérettetéseken öregbítik Kiskunfélegyháza és országunk hírnevét, hanem aktív részesei a hagyományőrző és a városi rendezvényeknek is. Rendszeresen részt vesznek a városi rendezvényeken, megemlékezéseken, bemutatókat tartanak és lehetőséget biztosítanak az íjászat megismerésére, kipróbálására.

2016-ban az egyesület tagjai május 1-jén a Parkerdőben a Majálison, május 28-án a Platán utcai Általános Iskolában, valamint a Dél-100 Kft családi napján, június 4-én a Kossuth-városi Juniálison, és október 16-án a Lakótelepi napokon biztosítottak lehetőséget az íjászat megismerésére és kipróbálására.

Idén sem maradt el a minden év augusztus 20-án megtartott íjászbemutató és lövetés, amikor az egyesület egy teljes napra történelmi életképet varázsolt a Petőfi térre.

Az íjászok életében fontos a közösségépítés, a közösségi élet kialakítása, a barátságok, a kapcsolatok ápolása. Ezért a Koppányok a jó hangulatú edzéseken kívül rendszeresen szerveznek csapatépítő, szabadidős programokat, családi napokat.

Az egyesület tagjai együtt vettek részt a Lovasíjász című film mozis vetítésének szervezésében, kirándulást szerveztek Erdélybe, az Őrségbe és Ausztriába, részt vettek a Nyílzáporon és két jurtával a Kurultájon.

Az egyesület különös figyelmet fordít környezete rendben tartására, a Fürdőszálló megóvására. Idén is két hétvégét, egy tavaszi és egy őszi hétvégét szánt az épület és környezetének rendezésére.

2017-es évi terveikben szerepel 3 fő edzői továbbképzése. Február 26-án a KÉSZ Sportarénában megrendezendő 33. verseny, áprilisban a Dinnyés tanyán rendezendő verseny, szeptember 10-én a Parkerdőben rendezendő Történelmi DAR VS döntője.

A nyáron egy hetes íjásztáborban vesznek részt, ahol edzők segítségével tovább csiszolják az íjász tudásukat!

Tervek szerint elsősorban a régió sorozatait tartják szem előtt, úgy a történelmi, mint a 3D szakágban. Az OB-n való szereplést is fontosnak tartják.

Ez úton kíván az egyesület tagsága minden szurkolójának, segítőjének, támogatójának, városlakónak Boldog Új Esztendőt!

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 19:43, csütörtök | Helyi sport

Félegyházi siker a szombathelyi SPARTAN versenyen

2024. április 13-án került megrendezésre Szombathelyen a SPARTAN Közép-Európai Régió versenysorozatának következő állomása, ahol Kiskunfélegyházát a 18 éves Szekeres Norbert képviselte.

2024. Április 24. 16:45, szerda | Helyi sport

Dobos Eszter eredményesen szerepelt a hétvégén

2024. április 20-án a kiskunfélegyházi Zöldmező Lovassport Egyesület csapata Jászkarajenőre látogatott, ahol a Karai Mini Major rendezésében egy színvonalas versenyen vett részt.

2024. Április 23. 19:53, kedd | Helyi sport

Ezüstérmet nyertek a platános asztaliteniszező lányok

Fantasztikusan teljesítettek az Asztalitenisz Diákolimpia Országos Döntő I-II. korcsoport csapatversenyében a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola lányai.

2024. Április 22. 14:07, hétfő | Helyi sport

Diákolimpiai bajnok lett a József Attila iskola csapata

A József Attila Sportiskolai Általános Iskola tanulói az utóbbi 3 évben állandó résztvevői az Asztalitenisz Országos döntőjének, ahol 3 csapattal és két egyéni versenyzővel képviselték magunkat.