Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2018. Szeptember 07. 16:21, péntek | Helyi
Forrás: ECO Nonprofit Kft. - Tary Ferenc

Európai Uniós projekt keretében munkaerőpiaci szolgáltatások révén kapnak segítséget a hátrányos helyzetű munkavállalók

Európai Uniós projekt keretében munkaerőpiaci szolgáltatások révén kapnak segítséget a hátrányos helyzetű munkavállalók

Elindult a GINOP 5.1.5-16-2017-00025 kódszámú, „Együtt a munkavállalásért Bács-Kiskun megyében” című projekt.

Munkaerőpiaci szolgáltatások révén kaphatnak segítséget álláskereső, inaktív személyek annak érdekében, hogy visszataláljanak a munka világába. A program a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatallal együttműködésben valósul meg.

A fejlesztés keretében az ECO Nonprofit Kft., Bonitas Alapítvány, Tolna Megye Ifjúságáért Alapítvány, KÉZMŰ Közhasznú Nonprofit Kft. konzorciuma a hozzá irányított álláskereső személyek és az általuk feltárt inaktív személyek számára, lakóhelyükhöz közel biztosítanak a munkaerőpiaci visszalépésre felkészítő szolgáltatásokat. A projektbe 5670 fő bevonását tervezzük 2020. augusztus 30-ig.
A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, a megye 11 járási székhelyén és 11 további településen, összesen 22 helyszínen biztosít hátrányos helyzetű inaktív és álláskereső felnőttek részére egyéni és csoportos tanácsadást, fejlesztést.

Minden program résztvevő részére egyéni fejlesztési terv készül, mely meghatározza a munkaerőpiaci reintegrációhoz szükséges, igénybe vehető szolgáltatások körét, melyek az alábbiak lehetnek: egyéni munkatanácsadás, pszichológiai tanácsadás, szociális információ nyújtás, egyéni állásfeltárás és elhelyezés, egyéni álláskeresési tanácsadás; munkavállalói kulcsképességeket és kulcskompetenciákat fejlesztő csoportos foglalkozás; motivációs csoportos foglalkozás; munkahelyi környezetbe történő beilleszkedés segítése, betanítás; pályatanácsadás – pályaválasztási tanácsadás (egyéni); személyiségfejlesztést, beilleszkedést és önálló életvitelt segítő csoportfoglalkozás; újraorientáló csoportos foglalkozás; vállalkozóvá válást elősegítő tanácsadás; munkaerő-piaci mentori szolgáltatás.

A GINOP 5.1.5-25 Nem állami szervezetek munkaerő-piaci szolgáltatásainak támogatása program célja a járási hivatalok foglalkoztatási osztályai által biztosított munkaerőpiaci eszközök hatékonyságának növelése személyre szabott szolgáltatások révén, tekintettel arra, hogy a Kormány célul tűzte ki a 2014-2020 fejlesztési időszakra szóló Partnerségi Megállapodásban a munkaerő kínálat fejlesztését aktív eszközökkel, továbbá Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat által megvalósított munkaerő-piaci programok civil és nonprofit szervezetek által nyújtott szolgáltatásokkal való kiegészítését.

További tájékoztatás a projekt szakmai vezetőjétől, Tary Ferenctől kérhető a tary.ferenc.eco@gmail.com e-mail címen, vagy a +36-20-369-1870-es telefonszámon.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 08:00, csütörtök | Helyi

Szép eredmények a Tudásbajnokságon

A Batthyány Lajos Általános Iskola tanulói közül sokan részt vettek a Tudásbajnokság fordulóiban, közülük többen továbbjutottak a Bács-Kiskun vármegyei fordulóba. Sok szép eredményről számolhatunk be.

2024. Április 17. 19:05, szerda | Helyi

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon a szakértők szerint

Élénkül a gasztroturizmus Magyarországon, egyre többen érkeznek az országba azért, hogy megismerjék a magyar konyha remekeit

2024. Április 17. 15:38, szerda | Helyi

Ujjé a Ligetben nagyszerű

A MEDVE Matek szervezői abban hisznek, hogy izgalmas és élvezettel teli szellemi kihívásokon keresztül bárki közelebb kerülhet a matematika világához.

2024. Április 16. 17:27, kedd | Helyi

Dobogós eredmény országos angol versenyen

Kiemelkedő eredményeket értek el a mórások a HEBE Kft. angol nyelvű országos egyfordulós levelezős egyéni és csapatversenyén.