Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Május 24. 14:04, szombat | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Ételmérgezés, vagy vírus?

Ételmérgezés, vagy vírus?

Közel 100 gyermek és több tanár maradt távol a Constantinum Intézmény tanóráiról.

Közel 100 gyermek és több tanár maradt távol a Constantinum Intézmény tanóráiról. A hiányzások oka hasmenéses, hányásos betegség volt. Az iskolában az ÁNTSZ ételmintákat vett és elvégezte a szükséges vizsgálatokat.

Lapunk megkeresésére Mindák József, az intézmény igazgatója elmondta, hogy amikor észlelték a tömeges hiányzást és annak okait, értesítették az egészségügyi hatóságot, akik elvégezték a szükséges vizsgálatokat. Az eddigi eredmények nem igazolják, hogy ételmérgezés történt volna. A konyha higiéniai feltételei megfelelnek az előírásoknak. Arra gyanakodnak, hogy esetleg valamelyik beszállított alapanyag okozhatta megbetegedéseket, de azt is valószínűsítik, hogy vírusos fertőzés. Ezt az elképzelést erősíti, hogy olyan gyerekek is megbetegedtek, akik nem az iskola konyháján étkeztek.

Az elsődleges vizsgálat lezárását követően az intézményt nem zárták le. A konyha fertőtlenítő takarítását biztonsági okokból elrendelték, de ezt követően működése folyamatos.

Az egészségügyi vizsgálatok még nem zárultak le teljes körűen, de hétfőn zavartalanul kezdődhet az oktatás – tette hozzá Mindák József.

H. S.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.