Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2017. Január 23. 13:05, hétfő | Helyi
Forrás: hazipatika.com

Ételek, amiktől még éhesebbek leszünk

Ételek, amiktől még éhesebbek leszünk

Ha szeretnénk figyelni a súlyunkra, nem árt tudnunk néhány dolgot az étkezésről - például azt, hogy vannak olyan ételek, amelyeknek az elfogyasztásától meglepő módon csak még éhesebbek leszünk.

Gyümölcslevek

A gyümölcsökben sok a vitamin, az ásványi anyag és a rost, de mivel sem zsírt, sem fehérjét nem tartalmaznak, nagyon hamar megemésztjük őket. A gyümölcsök pedig kipréselve elveszítik a rosttartalmukat, így gyakorlatilag egyáltalán nem telítenek, így sokkal inkább érdemes őket természetes formájukban fogyasztani. Így nemcsak jobban laktatnak, de kevesebb kalóriát is viszünk be velük, mint a gyümölcslevekkel.

Zöld turmixok

Ugyanaz a helyzet velük, mint a gyümölcslevekkel: nincs bennükfehérjeés zsír, vagy csak minimális, viszont sok bennük a cukor és a kalória. Növelhetjük a tápértéküket, ha avokádót és mogyoróvajat is turmixolunk ezekbe az italokba, és az sem hátrány, ha némi fehérjeporral is feldúsítjuk őket.

Tojásfehérje

A tojásfehérje kalóriaszegény és szinte teljesen zsírmentes, ezért is javasolták a fogyókúrázóknak fogyasztásra a csak ebből készült omlettet. Csakhogy a tojásfehérje minimális ideig laktat, éppen ezért, ha rántottát vagy omlettet készítünk, inkább csináljuk eggyel kevesebb tojásból, de hagyjuk benne a sárgáját is.

Zsírmentes tejtermékek

Kicsivel kevesebb bennük a kalória, viszont sokkal kevésbé táplálóak, mint a"zsíros" verziók, és igen gyorsan lebomlanak a szervezetben. Szóval mértékkel, de fogyasszuk inkább a hagyományos verziót, ha nem vagyunk laktózérzékenyek, és joghurtból is válasszuk a görög fajtát, mivel magasabb fehérjetartalma miatt hosszabb időre eltelít.

Savanyúság

Savanyú uborka, savanyú káposzta és társaik - sok bennük a prebiotikum, de egyúttal a só is. A sótól szomjasak leszünk, amitől kevésbé jóllakottnak fogjuk érezni magunkat. Mindig vizsgáljuk meg a vásárolt savanyúságok sótartalmát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok