Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2014. December 27. 14:30, szombat | Belföld
Forrás: Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelem

Estétől komoly havazás nehezítheti a közlekedést

Estétől komoly havazás nehezítheti a közlekedést

Kezdetben a Dunántúlon, vasárnaptól a Dél-Alföldön is erős havazásra kell számítani.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint szombat este a Dunántúl nyugati, északnyugati megyéiben kezdődik havazás, ami éjszaka az egész Dunántúlra, illetve az ország középső és a déli megyéire is átterjed.

Holnap estig a Dunántúl nyugati és déli részén 15 centimétert meghaladó hóréteg alakulhat ki, a Dunántúl többi részén és a Dél-Alföldön 5-15 centiméter várható. A havazást helyenként erős szél is kísérheti, a 20 - 30 km/h-s átlagszél mellett a legerősebb széllökések elérhetik a 70 kilométer/órát.

A téliesre fordult időjárásra tekintettel csak megtankolt és a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Elengedhetetlen a téligumi, a hólánc és a megfelelő fagyálló folyadék is. Indulás előtt készítsenek az autóba meleg takarót és folyadékot. Még indulás előtt tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról. Tanácsos feltöltött mobiltelefonnal útnak indulni.

Szlovéniában szintén komoly havazás várható, az ottani hatóságok jelzése szerint szombatról vasárnapra virradó éjszaka. Az autópályákon fennakadások fordulhatnak elő, helyenként forgalomkorlátozásra kerülhet sor, ezért arra kérjük a teherautóval, illetve kamionnal közlekedőket, hogy útjukat még szombat este előtt fejezzék be.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/-n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.