Városlista
2020. október 25, vasárnap - Bianka

Hírek

2020. Szeptember 25. 11:36, péntek | Helyi
Forrás: Országos Meteorológiai Szolgálat

Eső és erős lehűlés érkezik

Eső és erős lehűlés érkezik

Ősziesebb formát ölt az időjárás hétvégére.

Nyugat felől erős felhősödére kell számítani, amivel csapadék is érkezik, valamint több fokot esik vissza az eddig kellemesen meleg hőmérséklet.

Tovább növekszik ma nyugat felől a felhőzet, hosszabb napos időszakokra legfeljebb a Tiszántúlon lehet számítani - olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében. Ezzel egyidejűleg egyre nagyobb területen várható csapadék. Eleinte csak a Dunántúl nyugati részén alakulhat ki eső, zápor, majd egyre többfelé, ugyanakkor a Tiszántúl nagy részét estig nem éri el a csapadékzóna. A délelőtti, déli óráktól akár heves zivatarok is kialakulhatnak, amihez viharos széllökések társulhatnak. A déli szél ezen felül is sokfelé megerősödik, késő délutántól pedig a Dunántúl nagy részén északira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet az Alföldön és a Dunántúl déli részén még elérheti a 25-29 fokot, ettől északra viszont csupán 20-24 fok várható.

Éjszaka erősen felhős vagy borult lesz az ég, az ország túlnyomó részén újra és újra elered az eső, illetve záporok, zivatarok is lehetségesek. Csapadékmentes területek legfeljebb a Tiszántúlon maradhatnak. A Dunántúlon az északnyugati, keletebbre a délkeleti, déli szelet sokfelé erős lökések kísérhetik. A levegő hőmérséklete késő estére északnyugaton 12-13, délkeleten, keleten 20-21, hajnalra pedig általában véve 8-19 fokig hűl vissza - nyugaton lesz hűvösebb. Holnap kezdetben marad a felhős, borult idő, majd napközben a Dunántúlon már elvékonyodik, felszakadozik a felhőzet. A csapadékzóna fokozatosan az északkeleti, keleti megyék fölé helyeződik, így reggelre a Dunántúlon és a középső megyékben már fokozatosan megszűnik az eső. Az északnyugati szél sokfelé megerősödik, a Dunántúlon olykor viharossá is fokozódik. Szombaton napközben a hőmérséklet döntően 14-18 fokig emelkedik, de a Tiszántúlon reggel, délelőtt még 19, 22 fokot is mérhetünk.

Vasárnap közepesen és erősen felhős időszakok és területek váltakoznak majd. Hajnalban a szélcsendes nyugati, délnyugati tájakon pára, valamint foltokban köd képződhet. Az északkeleti megyékben is egyre kevesebb helyen várható eső, másutt - nagyobb eséllyel délnyugaton - helyenként kisebb záporok alakulhatnak ki. A nyugatias szél megerősödik, a Zemplén térségében viharos erejű széllökések is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 13 és 18 fok között alakul.

A jövő hét elejétől aztán valamelyest enyhülni fog az időjárás. Hétfőn még zömében erősen felhős lesz az ég, bár a Dunántúlon már néhány órára kisüthet a nap. Reggelre még foltokban elképzelhető ködképződés, illetve délen és a Dunától keletre többfelé várható eső, zápor, esetleg zivatar. A nappali csúcshőmérséklet 14-20 fok között valószínű. Kedden keleten marad a felhős idő, másutt már több-kevesebb napsütésben is bízhatunk. Keleten, északkeleten elszórtan lehet eső, zápor, másutt inkább csak elvétve lehet kisebb zápor. A maximumhőmérséklet 15-21 fok között várható.

Címkék: eső, zápor

Ezek érdekelhetnek még

2020. Október 24. 14:34, szombat | Helyi

Ez lehet az utolsó óraátállítás

Az EU jövő tavasszal eltörli a téli és a nyári időszámítást, a tagállamok maguk dönthetnek, melyiket választják.

2020. Október 24. 14:31, szombat | Helyi

Majdnem megtelt a halasi járványkórház

Nagyon emelkedik a kórházi és intenzíves ellátásra szoruló betegek száma.

2020. Október 24. 14:28, szombat | Helyi

Körforgalmat kap Tiszakécske komphoz vezető útja

A több mint nyolcmilliárd forintos útfelújító programban megújul az M7-es és az M0-ás csomópontja, de komoly fejlesztéseket kap Somogy, Fejér, Tolna és Szabolcs is.

2020. Október 24. 14:24, szombat | Helyi

Szigorúbb szabályokat szeretnének a boltosok

A vásárlókkal műszakonként többször vagy folyamatosan közvetlen kapcsolatba kerülő dolgozók a korábbi intézkedések mellett nagyobb biztonságban érezték magukat, akárcsak a vásárlók.