Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2019. Március 21. 14:57, csütörtök | Helyi sport
Forrás: Kis Mónika

Eseményekkel teli hétvége a Koppányoknál

Eseményekkel teli hétvége a Koppányoknál

A Kiskunfélegyházi Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Sport Egyesület életében gyakoriak az eseménydús, mozgalmas hétvégék, így az elmúlt hétvége sem volt ez alól kivétel.

2019. március 15-én, részt vettünk az 1848-as Szabadságharc és Forradalom emlékére megrendezett Városi megemlékezésen. A Művelődési Házban tartott ünnepi műsor után, a fáklyás felvonulást követően, elhelyeztük az emlékezés és tisztelet koszorúját a Szent Benedek Gimnázium kertjében található Petőfi szobornál.

2019. március 16-án a Koppány csapat két versenyen vett részt, Pálmonostorán és Kunszentmiklóson képviseltük a városunkat.

Pálmonostorán a Huszka József Hagyományőrző Egyesület Íjász Tagozatának öröm íjászversenyén vettünk részt, ahol 2 fővel versenyeztünk. Az időjárás az esőtől megkímélte a versenyzőket, de az erős széltől sajnos nem. Ennek ellenére jó edzés volt, szép eredmények születtek. Kitartóan, makacsul dacoltak a széllel szemben a résztvevő íjászok. Balanyi Sándor az új íjával, a középmezőnyben a 12. helyezést érte el, Bicskeiné Csányi Mária a rendezők adminisztrációs hibája miatt, a megszerzett 4. hely helyett, az 5. helyre rangsorolódott.

Kunszentmiklóson a Koppányok másik válogatottja versenyzett, a XXXVI. Verseny a Vándorzászlóért elnevezett megmérettetésen. Teremben volt rendezve a verseny, a kiszámíthatatlan időjárás miatt, itt 5-en képviselték Kiskunfélegyházát az Turul Koppány Íjászai. Nagyszerű szervezés, és távolra kihelyezett célok jellemezték a versenyt, ahol a sok indulóból a Koppányoknak is jutott 3 érem. Ifj. Fetter Tamás pusztai íjjal 3. lett, Fetterné Nagy Tünde 14. és Boldog Bence 26. helyezést érte el. Vadászreflex íjjal lövő Koppányaink közül, Kövecses Zsuzsa és Tamáskovics Gyula kiváló teljesítményeikkel, mindketten az első helyen végeztek a versenyben.

2019. március 17-én Százhalombattára utaztunk a Battai Íjászok és a Parkvárosi Vadászok közös szervezésében megrendezésre került kvalifikációs versenyre felkészítő versenyen. A Százhalombattai Szabadidőközpont Sportcsarnokában volt kialakítva a versenypálya, ahol többségében vadászreflex íjjal lövő íjászok vettek részt. Ezen a versenyen Dinnyés Gyula nagyszerű 94 %-os teljesítménnyel 568 ponttal a 2. helyen végzett, Kis Mónika 74%-os eredménye 461 pont pedig ezúttal az 5. helyre volt elég. Sok tapasztalatot lehetett gyűjteni ezen a versenyen is.
Végezetül a Koppányok 2019. március 17-ig állított mérlege következő: 12 versenyen, 68 fő indulóval, 18 arany érmet, 7 db. ezüst érmet és 5 db. bronz érmet sikerült gyűjteni.

Kis Mónika

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 26. 16:02, kedd | Helyi sport

Jótékonykodtak a kiskunfélegyházi triatlonosok

A Magyar Futósport Egyesület a #maradjotthon kampány keretében otthon teljesíthető versenysorozatot szervezett az interneten. A verseny célja, hogy a négy fal fogságában is végezhető mozgásra inspirálja a résztvevőket.

2020. Április 30. 12:25, csütörtök | Helyi sport

Koppány Karantén Kihívás

A koronavírus-járvány miatt szinte minden versenysport leállt a veszélyhelyzet kihirdetése óta. Ez a megszorítás a Turul Koppány Íjászai Hagyományőrző Egyesületet is szigorúan érinti.

2020. Március 09. 09:43, hétfő | Helyi sport

Ismét éremeső és félegyházi fölény a diák területi bajnokságon

A 10-11 évesek szabadfogásban, a 12-13 évesek kötöttfogásban küzdöttek meg az elmúlt hétvégén Gyomaendrődön, Dél-kelet Magyarország területi bajnokságán, ahol a tét az országos döntőbe való bejutás.

2020. Március 03. 18:34, kedd | Helyi sport

Sikeres február a Fénypárducoknál

Négy hétvégén ragadtak íjat a KHTK – Fénypárducok Íjász Szakosztály tagjai 2020 februárjában, Kunszentmiklóson, Pécsen, Dunaújvárosban és Tiszaföldváron.