Városlista
2020. május 31, vasárnap - Angéla

Hírek

2020. Január 29. 21:13, szerda | Sport
Forrás: Kis Mónika

Eseménydús, sikeres évkezdés a Koppányoknál

Eseménydús, sikeres évkezdés a Koppányoknál

A 2020-as év első versenye január 12-én volt Dunaújvárosban, a Skorpió Íjász Team szervezésében.

A Bánki Iskola tornatermében, Scorpion Winter Challenge elnevezésű verseny jellege örömíjász volt, történelmi sziluettekkel, lőlapos célokkal és 3D állatokkal. Színesítette a küzdelmet több trükkös cél is. Kiskunfélegyházát 4 fő Koppány íjász képviselte. Mindenki nagyon összeszedetten szépen "harcolt". 600 pontból mindenki legalább 80 %-os eredményességet ért el. Senior kategóriában 480 ponttal 80%-os teljesítménnyel Bicskeiné Csányi Mária, első helyezett lett! A fiúk közül Kis Csaba ért el legtöbb pontot, azaz 508 pont 84,6 %-kal 11., Boldog Bence 498 pont 83 %-kal 13., és Szeibert Imre 491 pont 81,8 %-kal 16. helyezést ért el.

Következő, nagyszabású programunk 2020. január 17-19-ig volt az Erdélyi Tordán. Az egyesület vezetőjének, Dinnyés Gyulának régi vágya valósult meg, egy erdélyi magyar közösség támogatása révén, ápolva a magyar őskultúrát az íjászat segítségével. A testvérvárosi Tordai cserkészcsapattal 2019. őszén ismerkedtünk meg, a testvérvárosi kapcsolat program keretében, akkor fogalmazódott meg az együttműködés gondolata. Ez a gondolat valósággá vált, és a Tordai Jósika Miklós cserkészcsapat 4 db íj, 20 db vessző és 6 db vesszőfogó adományban részesült. Természetesen a felszerelések használatához szükséges oktatást is megkapták a cserkészek és vezetőik, ezután egy jó hangulatú íjászkodás kezdődött a résztvevő Koppányok segítségével. Majd a jövő terveinek szövésével végződött a találkozás.

Ezen a hétvégén a Koppányok csapata ellátogatott a Parajdi sóbánya versenyére is. A versenyen öt fővel vettünk részt, Dinnyés Gyula egészségi okok miatt edzőként, Kis Mónika viszont segítő kisérőként volt jelen. A verseny 28 célos és két lövéses, ami jó hangulatban, remek íjászokkal, csodás környezetben a föld alatt zajlott. Következő eredmények születtek:

Felnőtt férfi TR kategória:
Balanyi Sándor 10. hely 316 pont
Szólya Imre 14. hely 300 pont
Szeibert Imre 15. hely 295 pont
Senior női TR kategória:
Bicskeiné Csányi Mária 6. hely 254 pont
Felnőtt férfi HB kategória:
Kis Csaba 11. hely 232 pont

Az utat segítette Kiskunfélegyháza Város Önkormányzata.

Az elmúlt hétvégén január 26-án Tótkomlósra látogatott a Koppányok két ígéretes utánpótlás versenyzője Zoboki Csenge és Zoboki Botond. A verseny jellege 3D Teremíjász Verseny volt, és a DAR 3D Bajnokság díjátadója. A kétfordulós remek versenyen Zoboki Botond 2019 D.A.R. 3D versenysorozat bajnoka lett, és a napi verseny gyermek fiú PB-HB II. helyezettje.
Zoboki Csenge TR-RB gyermek lány kategória I. helyezettje. Mindkét versenyző kifejezetten fegyelmezetten, kellő összpontosítással és magabiztosan lőtte végig a napot.

Január hónapban a Koppányok összes sportolója beszerezte a sportorvosi engedélyeket és a versenykártyákat, erősen készülnek a 2020-as év verseny időszakára. Emellett folyamatosan szerveződik az új versenysorozat, a Tűzmadár VS, melynek első állomása 2020. február 23-án lesz a Kész Aréna Sportcsarnokban.

Kis Mónika
Koppány Íjász

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 30. 13:00, szombat | Sport

Kiderült, hogy ki volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben

A 20-szoros Grand Slam-győztes teniszcsillag Roger Federer volt a legjobban kereső sportoló az elmúlt egy évben, derült ki a Forbes magazin felmérésből.

2020. Május 27. 06:14, szerda | Sport

Ittasan, jogosítvány nélkül gázolt halálra egy kerékpárost, letartóztatták

Elrendelte egy hónapra a letartóztatását a Nyíregyházi Járásbíróság egy 19 éves férfinak, aki vasárnap hajnalban ittasan és jogosítvány nélkül vezetett, kivilágítatlan autójával elgázolt egy kerékpárost Nyíregyházán,

2020. Május 23. 08:58, szombat | Sport

Már 15 443 kilométert teljesítettek a virtuális futóverseny résztvevői

Egy magyar kezdeményezés teszi lehetővé, hogy Európa futói összekapcsolódjanak, és egymást motiválva folytassák a futást abban az időszakban, amikor a világjárvány miatt világszerte elmaradnak a versenyek.

2020. Május 18. 18:12, hétfő | Sport

Végre újra a valódi versenypályán!

Év elején nem gondoltuk volna, hogy ilyen sok várakozás után a Gender Racing új F4-es versenyautója lesz az első, ami idén először felgurulhat körözni a Hungaroring aszfaltjára a fránya COVID okozta kényszerszünet után.