Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 28. 14:28, csütörtök | Helyi
Forrás: Dinnyés Gyula

Eseménydús két hétvégén vannak túl a Koppányok

Eseménydús két hétvégén vannak túl a Koppányok

Délalföldi Régió Versenysorozat 2. állomást rendezték a Mindszenti Íjászok Baráti Köre május 24.-én vasárnap. Az ezt megelőző hétvégén pedig Szolnokon voltak versenyezni, ahova öten neveztek.

Délalföldi Régió Versenysorozat 2. állomást rendezték a Mindszenti Íjászok Baráti Köre május 24-én vasárnap Gál Eszter és Bálint Csaba vezérletével.

Az időjárás kegyes volt, mert a napokkal előtte és utána is esős idő elkerülte a helyszínt. A kiválóan megrendezett verseny így szép napsütéses időben zajlott le a több mint 140 nevezővel.
Érkeztek íjászok az ország több pontjáról, de legfőképpen a három megyét összefoglaló területekről.

A Turul Koppány Íjászok több mint 20-an vettek részt az eseményen. Érem is jutott szép számban. Ennek megfelelően a dobogós helyezések száma is jól alakult, hiszen 7 érmet hoztak el Mindszentről.

Mini kategóriában a fiúkkal összevonva Horváth Katica kiválóan helyt állt és több fiút megelőzve a második helyen végzett.
10-14 lány kategóriában Steitz Adelina harmadik, ugyanitt Csitári Nóra élete első versenyén ötödik lett.
14-18 ifi lány kategóriában Szeibert Nóra első helyezést ért el.
14-18 ifi fiú kategóriában igen szoros versenyben Elekes Lajos bizonyította tudását, hiszen Lali még nem számít nagy rutinos versenyzőnek, ennek ellenére és tehetségének, kitartó edzéseinek köszönhetően eddig mindig dobogón végzett. Ezesetben is, hiszen a legfényesebb aranyérmet szerezte meg.
18-30 nő kategóriában Keserű Szilvia is remekkelt és mindössze egyetlen ponttal csúszott a harmadik helyre.
18-30 férfi kategóriában Kiss Jánosnak is érik a gyakorlás gyümölcse, hiszen János kényszerből megtanult balkézzel lőni. Egyre sűrűbben bizonyítja eredményeivel, hogy érdemes volt közel egy évet rászánni erre a tanulásra, hiszen Mindszenten az előkelő harmadik helyet szerezte meg.
30-50 férfi kategóriában több érintett is volt a Koppányok közt, hiszen ez a legnépesebb kategória. Szeibert Imre kiváló eredménnyel a hetedik, Csányi József 14. Szólya Imre 23. lett.
Tiszteletreméltó női kategóriában Bányai Lászlóné hetedik lett.
Mint tudott a Koppányok eddig csak magyar pusztai íj kategóriában voltak érintettek. Azonban megtört a jég és pár hónapja elkezdték a vadászreflex íjászok oktatását is.
Ez volt az első verseny, ahol vadászban is neveztek a Koppányok. Lett is fényes eredménye.
14-18 ifi fiú vadász kategóriába Menyhárt Endre élete első versenyén kiváló eredménnyel magabiztosan szerezte meg a második helyet.
30-50 férfi vadász kategóriában Bense László hetedik helyezést szerezte meg.
Tiszteletreméltó 50+ pusztai kategóriában Dinnyés Gyula mindössze 7 ponttal marad el a dobogós helyezéstől.
Összegezve a versenysorozat 2. állomást Koppány szemmel. Az indulók közel fele dobogón végzett.

Az ezt megelőző hétvégén pedig Szolnokon voltak versenyezni a Koppányok, ahova öten neveztek.

Ifi lány pusztai kategóriában Szeibert Nóra népes csoportban holtversenyben az első helyet szerezte meg. Sajnos az ifi lányokat nem könnyű megtartani az íjászatban, így Nórinak nem mindig akad kihívója, de az itt elért eredmény igazolja tehetségét! Egyben tisztelet Neki, hogy Őt nem sodorta el a kor és derekasan küzd a versenyeken, ezzel is öregbíti Kiskunfélegyháza város és a Koppányíjászok hírnevét.

Felnőtt férfi, pusztai kategóriába Szeibert Imre két lövésnyire jutott a dobogóhoz így az előkelő negyedik helyet szerezte meg. Ugyanitt Lovas Ferenc 16. ként zárta a megmérettetést.

Ifjú. Lovas Ferenc gyerek pusztaiban 10., míg tiszteletreméltó kategóriában Dinnyés Gyula a bronzérmet szerezte meg.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.