Városlista
2021. december 3, péntek - Ferenc

Hírek

2013. December 09. 07:16, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

Érvénytelen a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás

Érvénytelen a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás

Érvénytelennek bizonyult a korábban Ózdra tervezett roma kulturális központról tartott népszavazás, miután vasárnap 5867-en éltek szavazati jogukkal, az érvényességhez azonban több mint 14 ezer embernek kellett volna részt vennie a referendumon - közölte Almási Csaba, a város jegyzője az MTI-vel.

Az ügydöntő népszavazást egy olyan beruházásról tartották, amelynek megvalósításáról már letett az észak-borsodi város önkormányzata, de a referendum kezdeményezői annyi aláírást összegyűjtöttek, hogy a voksolást kötelező volt kiírni.
A választási névjegyzékben szereplőknek egy kérdésre kellett válaszolniuk: Egyetért Ön azzal, hogy Ózd város ne vegyen részt a "Kultúrgyár" keretén belül a "Multifunkcionális Nemzetiségi és Roma Kulturális, Oktatási Központ" elnevezésű projektelem megvalósításában és az e tárgykörben hozott határozatot a város képviselő-testülete visszavonja?
Almási Csaba jegyző tájékoztatása szerint a vasárnapi szavazáson a kérdésre 5374-en voksoltak igennel, 493-an pedig nemmel. A referendum akkor lett volna érvényes, ha a választási névjegyzékben szereplő csaknem 29 ezer ózdi polgár több mint a fele leadja voksát.

Címkék: népszavazás

Ezek érdekelhetnek még

2021. December 02. 19:04, csütörtök | Belföld

Halálos késelés miatt emeltek vádat Pest megyében

Vádat emeltek két férfi és egy nő ellen halálos késelés miatt Pest megyében - tudatta a főügyészség közleményben csütörtökön az MTI-vel.

2021. December 02. 17:01, csütörtök | Belföld

Hetven százalékra nőtt az átoltottság

Az egész országban tovább nőtt az átoltottság, melyhez az oltási akció is jelentősen hozzájárult. A jelenleg oltható 12 év feletti lakosság átoltottsága 69,7 százalékos. Az oltatlanokat továbbra is várják az oltópontokon

2021. December 02. 16:06, csütörtök | Belföld

Megkéselte betegtársát a kórház Covid-intenzív osztályán

Átadta az ügyészségnek a nyomozás iratait a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) annak a kínai férfinak az ügyében, aki megszurkálta betegtársát a Honvédkórház Covid 2-es intenzív osztályán.

2021. December 02. 15:04, csütörtök | Belföld

Még egy évig pályázhatnak erdőtelepítésre a települések

A Vidékfejlesztési Programban még egy évig pályázhatnak a települések erdőtelepítési támogatásra, miután a pályázatok beadási határidejét 2022. december 31-ig meghosszabbították