Városlista
2022. január 16, vasárnap - Gusztáv

Hírek

2015. Május 02. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Értünk dolgoznak...nem ellenünk!

Értünk dolgoznak...nem ellenünk!

Április 30-ai testületi ülésén önkormányzatunk elfogadta a Közterület-felügyelet létszámbővítési kérelmét, valamint a Polgármesteri Hivatalban 1 fő biztonsági őr jelenlétére számíthatunk a későbbiekben.

Április 30-ai testületi ülésén önkormányzatunk elfogadta a Közterület-felügyelet létszámbővítési kérelmét, valamint a Polgármesteri Hivatalban 1 fő biztonsági őr jelenlétére számíthatunk a későbbiekben.

A Közterület-felügyelőség, sajnos pont olyan elbírálás alá tartozik a hétköznapi ember számára, mint a rendőrség. Mi jut eszünkbe róluk rögtön? Büntetnek... Az viszont meg sem fordul a fejünkben, hogy még ezzel az intézkedésükkel is a lakosság kényelmét, biztonságát hivatottak védeni. Ha büntetnek, azt jogosan teszik. Gondoljunk csak bele, milyen jó szolgálatot tesznek, ha a házunk elé jogtalanul szemetet raknak le, vagy ha bármi sérelem ér minket, akkor kit hívunk segítségül? Természetesen előbbinél a közterület-felügyeletet, utóbbinál rendőrt. Sokrétű feladat az övéké, van mit tenniük nap mint nap. A járőrszolgálati feladatok mellett biztosítják az utcák lezárását (például a legutóbbi nagyobb rendezvényen, a "bolondballagás"-on) és még sorolhatnám mi mindent kell ellátniuk.

Városunk közigazgatási területén jelenleg 2 fővel működik a közterület-felügyelet, mely a hatáskörükbe tartozó feladatok maradéktalan és hatékonyabb ellátása érdekében – figyelembe véve a város közigazgatási területét valamint a lakosság számát is – igényli a feladatellátáshoz szükséges létszám megemelését.

Fentiek indoklásaként határozott úgy a képviselő testület, hogy két fővel megemeli a közterület-felügyelet létszámát május 1-jétől.

Ezenkívül a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal és a Polgármesteri Hivatal részéről is igényként fogalmazódott meg, a problémás ügyfelek megnövekedett létszámának csökkentése érdekében a biztonsági őrszolgálat visszaállítása, melyet a képviselő testület szintén elfogadott április 30-ai ülésén.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Január 16. 10:00, vasárnap | Helyi

A befagyott váll szindróma

A malomkörzés már régen nem menne önnek sem, sőt lassan már a kezét felemelni is egyre nehezebb?

2022. Január 16. 08:00, vasárnap | Helyi

Szálló por - továbbra is többfelé magas a légszennyezettség

Továbbra is többfelé magas a légszennyezettség szintje a szálló por miatt.

2022. Január 14. 12:17, péntek | Helyi

Él-e még a lehetőséggel, hogy a házát megszenteljék?

Dr. Ónodi Izabella képviselő asszony nyilatkozott a megyei hírportálnak e kérdéssel kapcsolatban.

2022. Január 14. 08:46, péntek | Helyi

Hogyan alakult a demográfiai helyzet Bács-Kiskunban?

A Központi Statisztikai Hivatal legfrissebb Fókuszban a megyék, 2021. I-III. negyedévi kiadványa betekintést nyújt a főváros, valamint a 19 megye társadalmi-gazdasági helyzetének alakulásába.