Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2015. Május 02. 09:00, szombat | Helyi
Forrás: Adrienn

Értünk dolgoznak...nem ellenünk!

Értünk dolgoznak...nem ellenünk!

Április 30-ai testületi ülésén önkormányzatunk elfogadta a Közterület-felügyelet létszámbővítési kérelmét, valamint a Polgármesteri Hivatalban 1 fő biztonsági őr jelenlétére számíthatunk a későbbiekben.

Április 30-ai testületi ülésén önkormányzatunk elfogadta a Közterület-felügyelet létszámbővítési kérelmét, valamint a Polgármesteri Hivatalban 1 fő biztonsági őr jelenlétére számíthatunk a későbbiekben.

A Közterület-felügyelőség, sajnos pont olyan elbírálás alá tartozik a hétköznapi ember számára, mint a rendőrség. Mi jut eszünkbe róluk rögtön? Büntetnek... Az viszont meg sem fordul a fejünkben, hogy még ezzel az intézkedésükkel is a lakosság kényelmét, biztonságát hivatottak védeni. Ha büntetnek, azt jogosan teszik. Gondoljunk csak bele, milyen jó szolgálatot tesznek, ha a házunk elé jogtalanul szemetet raknak le, vagy ha bármi sérelem ér minket, akkor kit hívunk segítségül? Természetesen előbbinél a közterület-felügyeletet, utóbbinál rendőrt. Sokrétű feladat az övéké, van mit tenniük nap mint nap. A járőrszolgálati feladatok mellett biztosítják az utcák lezárását (például a legutóbbi nagyobb rendezvényen, a "bolondballagás"-on) és még sorolhatnám mi mindent kell ellátniuk.

Városunk közigazgatási területén jelenleg 2 fővel működik a közterület-felügyelet, mely a hatáskörükbe tartozó feladatok maradéktalan és hatékonyabb ellátása érdekében – figyelembe véve a város közigazgatási területét valamint a lakosság számát is – igényli a feladatellátáshoz szükséges létszám megemelését.

Fentiek indoklásaként határozott úgy a képviselő testület, hogy két fővel megemeli a közterület-felügyelet létszámát május 1-jétől.

Ezenkívül a Kiskunfélegyházi Járási Hivatal és a Polgármesteri Hivatal részéről is igényként fogalmazódott meg, a problémás ügyfelek megnövekedett létszámának csökkentése érdekében a biztonsági őrszolgálat visszaállítása, melyet a képviselő testület szintén elfogadott április 30-ai ülésén.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.