Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2014. Június 02. 09:06, hétfő | Helyi
Forrás: Kárpáti Rita

Értékőrzés Natura Hungarica módra

Értékőrzés Natura Hungarica módra

A Városalapítók Napja alkalmából 38 veszprémi értékőr érkezett a Kiskun Múzeumba, ahol részt vettek a Hungarikum napon, majd ezt követően az alapítvány vezetőivel és diákjaival lovaskocsival és különleges nyitott autókkal járták b

A Natura Hungarica Alapítvány 2013 nyarán kapcsolódott be az Értékőr mozgalomba, mely során önkéntes fiataljaival részt vettek a Lakiteleki Értékőr Képzésen. A veszprémi és a félegyházi csoport vezetői megbeszélték a következő találkozást, mely a városalapítók napján meg is valósult. Szombaton (május 24-én) 38 veszprémi értékőr érkezett a Kiskun Múzeumba, ahol részt vettek a Hungarikum napon, majd ezt követően egy valódi alföldi élményben volt részük. Az alapítvány vezetőivel és diákjaival lovaskocsival és különleges nyitott autókkal járták be a várost. Az első állomás a Móra Ferenc Gimnázium és annak méltán híres szoborparkja volt. A Platán fasor között végigkocsikáztak, majd a Móra tér, Kalmár kápolna, Petőfi ház és a Constantinum Intézmény következett. A városnézésen a Móra gimis fiatalok voltak az idegenvezetők, akik ismereteiket városunkról ”informatív módon, egyedi stílusban” adták át dr. Horváth Zsolt Országgyűlési Képviselő Úr szerint. Köszönet ezért a felejthetetlen programért az alapítvány önkéntes fiataljainak, Fricska Gábornak és Réczi Sándornak, akik rendelkezésünkre bocsátották különleges cabrio-ikat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.