Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2013. November 14. 17:18, csütörtök | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Értékes Móra dokumentumokat kapott a város

Értékes Móra dokumentumokat kapott a város

Soron következő ülését tartotta november 14-én a Móra Emlékbizottság.

Soron következő ülését tartotta november 14-én a Móra Emlékbizottság. A tagság az elmúlt fél év történéseiről, eseményeiről hallhatott beszámolót, valamint szóba került a készülő Móra István: Versek című kötet reprint kiadásának ügye.

Mint ismeretes a Móra Márton-emléknappal kezdődtek július 20-án a Móra-emlékévek Kiskunfélegyházán. A rendezvényt, egyben a Móra-emlékéveket Kapus Krisztián polgármester, országgyűlési képviselő nyitotta meg. Az ünnepi műsorban a Constantinum Intézmény Móra Ferenc Katolikus Általános Iskola tanulói közreműködtek. A megemlékezés az Alsótemetőben folytatódott. A 100 esztendeje elhunyt Móra Mártonra Kapus Béláné ny. igazgató, a Móra Emlékbizottság ügyvezető elnöke és Vészits Andrea, Móra Márton ükunokája emlékezett. A Móra Ferenc Gimnázium növendékeinek előadása után tujafát ültettek, majd megkoszorúzták Móra Márton sírját. A múzeumban dr. Szörényi László, az Irodalom Tudományi Intézet professzora emlékezett meg a Móra család (Ferenc, László és István) irodalmi munkásságáról. A rendezvényt a Móra család leszármazottjai is megtisztelték jelenlétükkel, akiktől nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett. Szeptember végén adta be az irodalmi szekció nyomdai előkészítésre Zalatnai Pál: Akik a mórai talentumból örököltek című könyvét és a családfa kéziratát. A temetői séta alkalmával október 26-án Móra Mártonra és Juhász Annára emlékezett a tagság. Az emlékbizottság november első hetében nagyon sok, értékes Móra dokumentumot kapott Móra Zsuzsától, Móra István dédunokájától. Végezetül szó esett a készülő Móra István: Versek című kötetének reprint kiadásáról is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:44, péntek | Helyi

„Te szedd” akció!

A kiskunfélegyházi Batthyány Lajos Általános Iskola is csatlakozott a „Te Szedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért” akcióhoz.

2024. Április 25. 21:11, csütörtök | Helyi

105. születésnapját ünnepelte Erzsike néni

Kiskunfélegyháza legidősebb polgára betöltötte 95. életévét.

2024. Április 25. 19:54, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.