Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2015. Január 13. 12:00, kedd | Belföld
Forrás: origo.hu

Erre a Hondára vártunk évek óta

Erre a Hondára vártunk évek óta

Hosszú ideig tartó fejlesztési munka után a Detroiti Autószalonon a Honda (pontosabban amerikai prémiummárkája, az Acura) bemutatta végre az új NSX szériaváltozatát.

Hosszú ideig tartó fejlesztési munka után a Detroiti Autószalonon a Honda (pontosabban amerikai prémiummárkája, az Acura) bemutatta végre az új NSX szériaváltozatát. A sok-sok korábbi tanulmány után a sportkocsi végleges formája nem meglepetés, műszaki fronton azonban történt néhány változtatás.

A 2013-as tanulmány normál feltöltésű V6-osa helyett végül egy hosszában beépített, duplaturbós V6-os lett a belső égésű motor, ennek teljesítménye "több mint 550 lóerő". Ehhez a benzinmotorhoz kapcsolódik három további villanymotor, mindkét tengelyre küldve a nyomatékot, amit az Acura Sport Hybrid Super Handling All-Wheel Drive hajtásnak nevez. Csak aztán győzzék megtanulni az értékesítők.

Két villanymotort az első tengelynél helyeztek el, a harmadik a benzinmotor és az új fejlesztésű, kilencfokozatú duplakuplungos váltó közé került. A legutóbbi tanulmányhoz képest valamivel hosszabb lett a végleges modell, 4470 milliméter hosszú, 1940 milliméter széles és 1215 milliméter magas.

Az új NSX-ben Quiet, Sport, Sport+ és Track vezetési módok közül választható ki a szituációhoz éppen illő, az alapár várhatóan 150 ezer dollár (40 millió forint) körül lesz. Hogy ezzel az árral, hibridként és kilencfokozatú automatával mennyi köze van az eredeti modellhez, más kérdés.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.