Városlista
2020. január 17, péntek - Antal

Hírek

2014. Március 11. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Erősödik Kiskunfélegyháza kínai kapcsolata

Erősödik Kiskunfélegyháza kínai kapcsolata

Ötfős delegáció járt az elmúlt héten Kapus Krisztián polgármester vezetésével a kínai Gansu tartományban fekvő Baiyin városában.

Ötfős delegáció járt az elmúlt héten Kapus Krisztián polgármester vezetésével a kínai Gansu tartományban fekvő Baiyin városában. A küldöttség megismerkedett a város gazdaságával, mezőgazdaságával, intézményeivel, kultúrájával, természeti szépségeivel. A delegációval utazó vállalkozók és a városvezetők tárgyalásokat folytattak a két város közötti a gazdasági, kulturális, oktatási, ifjúsági együttműködés lehetőségéről. Szándéknyilatkozatot írt alá a két település vezetője, mely alap lehet a testvérvárosi kapcsolat megkötésének.

Kínával kíván gazdaság és kereskedelmi kapcsolatot építeni Magyarország. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és a kormánytagok jelentős része februárban járt az ázsiai országban. Az állami vezetőkkel tartott 103 magyar cég 130 vezetője is, akik üzleti megbeszéléseket folytattak, és összesen 18 megállapodást kötöttek kínai partnereikkel. Kiskunfélegyháza városa, kapcsolódva a kormányzati politikához, a Gansu tartományban lévő Baiyin városával kíván kapcsolatot kiépíteni. Ennek jegyében utazott delegáció (saját költségen) az elmúlt héten Kínába. A küldöttség tagja meglátogatták a kínai bányaváros jelentősebb gyárait, üzemeit, megismerkedtek a település intézményi felépítésével. Tárgyalásokat folytattak a gazdasági, kereskedelmi lehetőségekről. Olyan élelmiszeripari gyárat is meglátogattak, amely évi 5 milliárd palack üdítőt, 5 milliárd doboz instant levest forgalmaz, és örömmel nyitna az 500 millió lakosú EU országok felé. A cég delegációja rövidesen Kiskunfélegyházára látogat.

A két település vezetője kölcsönös szándéknyilatkozatot írat alá arról, hogy testvérvárosi kapcsolatot kívánnak kialakítani. Baiyin város delegációja nyáron látogat el Kiskunfélegyházára – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kapus Krisztián polgármester.

A Gansu tartományban fekvő Baiyin 1,7 millió lakosú. Közép-Kína legerősebben fejlődő gazdasági régiójának egyik városa. E tájon haladt át a Selyemút, itt volt a keleti végpontja.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 17. 14:00, péntek | Helyi

Emlékkiállítás nyílt Kovács Ferencné Magony Ida festőművész alkotásaiból

A Petőfi Sándor Városi Könyvtár ez évi első kiállítása a Magyar Kultúra Napjának alkalmából nyitotta meg kapuit január 15-én.

2020. Január 17. 10:39, péntek | Helyi

Kiemelkedő Batthyány-s eredmények a kecskeméti Bolyai Gimnázium tehetséggondozó versenyein

A Kecskeméti Bolyai János Gimnázium matematika munkaközössége hagyományaihoz híven a 2019/2020-as tanévben ismét meghirdette egyéni matematika versenyét a nyolcadikos tanulók részére.

2020. Január 16. 17:04, csütörtök | Helyi

Vízkereszti koncert és táncház Petőfiszálláson

Az idei, III. Vízkereszti koncerten majd' hetven énekes lépett színpadra Petőfiszálláson.

2020. Január 16. 16:26, csütörtök | Helyi

Humánmeteo: kellemetlen napok jönnek

Pénteken frontmentes időben lesz részünk, de a hűvös, nyirkos reggeleken kopásos eredetű ízületi bántalmak jelentkezhetnek.