Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2014. Március 11. 08:14, kedd | Helyi
Forrás: Félegyházi Hírek

Erősödik Kiskunfélegyháza kínai kapcsolata

Erősödik Kiskunfélegyháza kínai kapcsolata

Ötfős delegáció járt az elmúlt héten Kapus Krisztián polgármester vezetésével a kínai Gansu tartományban fekvő Baiyin városában.

Ötfős delegáció járt az elmúlt héten Kapus Krisztián polgármester vezetésével a kínai Gansu tartományban fekvő Baiyin városában. A küldöttség megismerkedett a város gazdaságával, mezőgazdaságával, intézményeivel, kultúrájával, természeti szépségeivel. A delegációval utazó vállalkozók és a városvezetők tárgyalásokat folytattak a két város közötti a gazdasági, kulturális, oktatási, ifjúsági együttműködés lehetőségéről. Szándéknyilatkozatot írt alá a két település vezetője, mely alap lehet a testvérvárosi kapcsolat megkötésének.

Kínával kíván gazdaság és kereskedelmi kapcsolatot építeni Magyarország. Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke és a kormánytagok jelentős része februárban járt az ázsiai országban. Az állami vezetőkkel tartott 103 magyar cég 130 vezetője is, akik üzleti megbeszéléseket folytattak, és összesen 18 megállapodást kötöttek kínai partnereikkel. Kiskunfélegyháza városa, kapcsolódva a kormányzati politikához, a Gansu tartományban lévő Baiyin városával kíván kapcsolatot kiépíteni. Ennek jegyében utazott delegáció (saját költségen) az elmúlt héten Kínába. A küldöttség tagja meglátogatták a kínai bányaváros jelentősebb gyárait, üzemeit, megismerkedtek a település intézményi felépítésével. Tárgyalásokat folytattak a gazdasági, kereskedelmi lehetőségekről. Olyan élelmiszeripari gyárat is meglátogattak, amely évi 5 milliárd palack üdítőt, 5 milliárd doboz instant levest forgalmaz, és örömmel nyitna az 500 millió lakosú EU országok felé. A cég delegációja rövidesen Kiskunfélegyházára látogat.

A két település vezetője kölcsönös szándéknyilatkozatot írat alá arról, hogy testvérvárosi kapcsolatot kívánnak kialakítani. Baiyin város delegációja nyáron látogat el Kiskunfélegyházára – tájékoztatta a Félegyházi Híreket Kapus Krisztián polgármester.

A Gansu tartományban fekvő Baiyin 1,7 millió lakosú. Közép-Kína legerősebben fejlődő gazdasági régiójának egyik városa. E tájon haladt át a Selyemút, itt volt a keleti végpontja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 08:00, szombat | Helyi

Mozogj sokat, érezd jól magad

„Mozogj sokat, érezd jól magad” mottóval szervezte meg az MDSZ a Diákolimpia Junior Fesztivált 2024. április 17-én a Kész Aréna Sportcsarnokban az I. és II. korcsoportos gyerekeknek.

2024. Április 19. 15:23, péntek | Helyi

Muzsikál az erdő 2024

Május 10. és 12. között Kecskemét és Lakitelek-Tőserdő térségében is megszervezik a „Muzsikál az erdő” elnevezésű rendezvényt.

2024. Április 19. 15:20, péntek | Helyi

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

A hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 19. 15:09, péntek | Helyi

Újabb Balázs Árpád AMI - Battyány iskolás diák sikere

Hétfőn Szegeden, a Király-König Péter Zenei Alapfokú Művészeti Iskolában rendezte meg a Fesztivál Akadémia a II. Halász Ferenc Tehetségkutató versenyt.