Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2016. November 20. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: vezess.hu

Erősebb lett és messzebb jut az elektromos Golf

Erősebb lett és messzebb jut az elektromos Golf

Apró külső változások ellenére az elektromos Volkswagen Golf jelentősen megújult, hosszabb hatótávval és okosabb fedélzeti rendszerrel lesz kapható a jövő évtől.

A Volkswagen Golf frissítésével megújult a legzöldebb változat is, a tisztán elektromos hajtású e-Golf, ami amellett, hogy erősebb lett, hatótávja is jelentősen nőtt. Az átdolgozott fényszórókban megmaradtak az elektromosságra utaló vékony kék csíkok és az átdolgozott sárvédőben továbbra is megtalálható a C alakú LED-es nappali menetfény. A világítást egyébként minden lámpában LED-ek adják. Ezen kívül azonban aligha látható jelentős változás az e-Golf karosszériáján.

Jelentősen megújult viszont a tartalom, az eddigi 24,2 kWh-ás akkumulátorcsomag helyett már 35,8 kWh-ás lítium-ion akksikat találunk az e-Golfban. Ezzel érzékelhetően nőtt a hatótáv is, amivel jelentősen nőtt a hatótáv is, közel 70 kilométerrel tehet meg többet a friss változat, így katalógus szerint akár 200 kilométerre is eljut egyetlen feltöltéssel. 134 lovasra nőtt a teljesítmény, a nyomaték pedig már 290 Nm, tehát a dinamika is sokat javult, immár álló helyzetből 10 másodperc alatt éri el a 100 km/órás sebességet.

Természetesen, az elektromos változatból sem marad ki a beltér két legnagyobb újítása, a 12,3 colos digitális műszerfal, amit a konszern minden autójában csak Virtual Cockpitnek hívnak és a Discover Pro fedélzeti rendszer 9,3 colos érintőképernyője. Előbbi is igencsak széles lehetőségeket kínál a sofőr számára a testreszabhatóság tekintetében. Jóformán bármi megjeleníthető a kijelzőn bármekkora méretben, így lehetséges az is, hogy a navigáció képe uralja el az egész felületet és a sebesség és egyéb adatok csak mellékesen jelennek meg rajta.

10 millió forint körüli árával és megnövelt hatótávjával az e-Golf komoly konkurenciát jelenthet a jelentős támogatást adó hazai villanyautó piacon is, melyen olyan vetélytársakkal kell megküzdenie a vásárlókért, mint a BMW i3-as vagy a Nissan Leaf.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 14:39, csütörtök | Helyi

Anyakönyvi hírek

Az alábbiakban legfrissebb anyakönyvi híreinket olvashatják.

2024. Május 01. 20:00, szerda | Helyi

Régmúlt idők varázsát csalogatta elő a majális

Megtelt a Parkerdő szórakozni vágyó közönséggel május 1-jén. A ragyogó napsütésben színes programok sora várta az érdeklődőket egész nap.

2024. Május 01. 15:17, szerda | Helyi

TeSzedd akció Petőfiszálláson

A föld napja alkalmából a Róna Vadásztársaság és a Petőfiszállási Polgárőr Egyesület Petőfiszállás vadászterületén a \"TE SZEDD\" mozgalomhoz csatlakozva, a természetben "felejtett" lakossági hulladékot gyűjtött 23 fővel.

2024. Április 30. 09:23, kedd | Helyi

Majális a Parkerdőben

Programok