Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2023. Augusztus 02. 13:56, szerda | Helyi
Forrás: F. Adrienn

Erőemelő Világbajnokságnak ad otthont Kiskunfélegyháza

Erőemelő Világbajnokságnak ad otthont Kiskunfélegyháza

A tavalyi Erőemelő Európa Bajnokság sikerén felbuzdulva a Világbajnokság rendezési jogáért is megküzdött vetélytársaival Patyi Zoltán.

Kitartásának és fáradhatatlan szervezési munkáinak köszönhetően 2023. októberében a Városi Sportcsarnokban fogják megrendezni GPC Erőemelő Bajnokságot.

- Szervezés szempontjából 99%-ban mindennel készen vagyunk. Már csak az abszolút díjakra várunk melyek szintén egyediek lesznek, kapcsolódnak megjelenésükben a pólókhoz és az érmekhez.

Minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a versenyzőknek egy fantasztikus helyet biztosítsunk a megmérettetéshez, a sporteseményre látogató külföldi vendégeink számára pedig szeretnénk feltárni kicsiny városunk értékeit, megismertetni őket lakókörnyezetünk szépségeivel, kulturális örökségünkkel – nyilatkozta lapunknak Patyi Zoltán fő szervező, aki azt is elárulta, hogy az előrejelzések szerint majdnem mindenki itt lesz a világbajnokságon is azok közül, akik a városunkban rendezett tavalyi Európa Bajnokságon részt vettek.

- 53 ország jelezte a részvételi szándékát. Jelen pillanatban a magyar előnevezők száma elenyésző, de a korábbi évek tapasztalatára alapozva, szinte mindenki az utolsó pillanatban fog jelentkezni a versenyre. Külföldről viszont már 642 fő nevezett a rangos megmérettetésre és ez még nem végleges, hiszen másfél hónap van még hátra a versenyig – mondta Patyi Zoltán azon a sajtótájékoztatón, melyen bemutatásra kerültek a versenyre készített pólók.

Az augusztus 2-án zajlott sajtónyilvános pólóbemutatón városunk polgármestere Csányi József köszöntetet mondott Patyi Zoltánnak a fáradhatatlan munkáért, mellyel megnyerte városunk az erőemelő világbajnokság rendezési jogát.

- Szívből örülünk annak, hogy az erőemelés sportág elkezdődött kötődni Kiskunfélegyházához, hiszen mi végig látjuk azt az ívet, melyet ez a rendezvénysorozat leírt. Tudjuk honnan indult és milyen állomásokat járt végig, míg végül egy ilyen nagy volumenű megmérettetésnek is otthont adhatunk.

Noha városunkban nem minden tökéletes és ideális egy ilyen világverseny megrendezéséhez. Hiszen az egy dolog, hogy van egy nagyon jó sportlétesítményünk, az ezt kiszolgáló szálláslehetőségek azonban jelentősen korlátozottak, mely komoly problémát jelent. Azonban minden elismerésem Patyi Zoltán szervezőnek, aki minden alkalommal áthidalja a felmerülő nehézségeket és a városunkba érkező vendégeink kényelméért mindent megtesz – mondta Csányi József polgármester, majd azt is hozzátette, hogy Félegyháza nagyon sokat tud profitálni ezekből a versenyekből, hiszen a sporteseménynek köszönhetően olyan külföldi személyek jönnek, akiknek a helyi kultúrát, a helyi lehetőségeket is be tudjuk mutatni.

- Bízunk benne, hogy Félegyháza az a hely, melynek érdemes messzire vinni a jóhírét. Egy ilyen verseny messze túlmutat a sportesemény mivoltán, hiszen városunk bekerül abba a vérkeringésbe, mellyel világhírt tudunk szerezni – tette hozzá a polgármester.

Végezetül mindenkit arra biztatott, hogy látogasson el erre a színvonalas világversenyre októberben.

Addig is, míg az utolsó simítások zajlanak a verseny szervezésében, a sporteseményre készült pólók megtekinthetők a Tourinform irodában és a Kovács Cukrászdában.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 19. 10:58, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Pünkösdvasárnap, a Szentlélek kiáradásának főünnepe – 2024. május 19.

2024. Május 17. 19:42, péntek | Helyi

A digitális dzsungelben is van létjogosultsága a grafikáknak

A Holló László Képzőművész Kör Grafikai Szakkörének kiállítása nyitotta meg a Városalapítók hete programsorozatát május 17-én (pénteken) az Ágyú Kézműves Sörgaléria és Gasztroműhelyben.

2024. Május 17. 10:17, péntek | Helyi

Erőszakkal akarta rávenni

Vádemelést javasolnak azzal az idős férfival szemben a kiskunfélegyházi rendőrök, aki az utcán kezdte ütlegelni korábbi élettársát azért, hogy rábírja a visszaköltözésre.

2024. Május 17. 09:48, péntek | Helyi

MME: nem kell félni az ártalmatlan tőrösdarazsaktól

Májustól lehet számítani a termetes tőrösdarazsak feltűnésére, de ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek - figyelmeztet a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesült (MME)