Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2013. Május 01. 05:00, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

„Érj haza biztonságban!”

„Érj haza biztonságban!”

Már böngészhető az Új Széchenyi Terv személyi sérüléses közúti balesetek megelőzését célzó fejlesztéseit ismertető internetes oldal. Az új felületen Magyarország közlekedésbiztonsági helyzetéről, a projekt előkészítéséről és a kivitelezés előtt álló beruházásokról találhatnak bőséges információt az érdeklődők. A honlap a program szlogenjét idéző www.erjhazabiztonsagban.hu címen érhető el.

A támogatási szerződéssel rendelkező közlekedésbiztonsági beruházások teljes értéke meghaladja az 55 milliárd forintot. Az előkészített további fejlesztések megvalósításával a programra fordítható összeg 72 milliárd forintra nőhet. A kiadásokat az Új Széchenyi Terv Közlekedés Operatív Programja finanszírozza. Az első ütem építési engedélyezést többnyire nem igénylő kivitelezései idén tavasztól folyamatosan kezdődnek. A munkákat várhatóan legkésőbb 2015 második felére befejezik.

A tervezett fejlesztések rendkívül sokfélék új autópályás kapaszkodósávok építésétől a vasúti átjárók fényjelzéseiben működő hagyományos izzók nagyobb fényerejű LED-ekre cseréléséig. A közös nevező, hogy baleseti gócpontokban szüntetik meg a fokozott kockázatot az adott helyen leghatékonyabban alkalmazható megoldással.

Schváb Zoltán közlekedésért felelős helyettes államtitkár a nyitóoldalon közölt köszöntőjében jelzi: a program komoly érdemének tartja, hogy a tételes projektlista a közútkezelők, a vasúttársaságok és a rendőrség szakembereinek javaslatai alapján állt össze. A fejlesztési csomag kezdeményezője szerint a külön-külön viszonylag kis költségű beruházások hathatósan segíthetik a személyi sérüléses balesetek számának visszaszorítását-tudatta a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.