Városlista
2019. december 12, csütörtök - Gabriella

Hírek

2019. December 03. 15:55, kedd | Helyi
Forrás: hiros.hu

Érettségizni is lehet majd a Mercedes-Benz Iskolában

Érettségizni is lehet majd a Mercedes-Benz Iskolában

A 2020/21-es tanévtől elindítja érettségit adó középiskolai képzését a Mercedes-Benz Iskola Kecskeméten.

Az intézmény már várja azoknak a most 8. osztályba járó diákoknak a jelentkezését, akik jól beszélik a német nyelvet. A 12 osztályosra bővülő iskolában jövőre már elindul a nyelvi előkészítő 0. évfolyam. Az első érettségizők pedig 2025-ben végezhetnek majd. Mindezekről Tobias Bopp iskolaigazgató nyilatkozott a hirös.hu-nak.

– Mennyiben más a Mercedes-Benz Iskola, mint az átlagos iskolák? Mit nyerhetnek azok a diákok, akik itt végeznek?

A Mercedes-Benz Iskola német tanterv alapján működő iskola, mely alsó, felső és gimnáziumi tagozatból áll. Az iskola diákjai a 12. évfolyamon végén német-magyar kettős érettségi bizonyítványt szerezhetnek.

– Kik jelentkezhetnek az intézménybe? Csak a Mercedes-gyár alkalmazottainak gyermekei?

A Mercedes-Benz Iskola a Mercedes-Benz gyár dolgozóinak gyermekein kívül is várja a német nyelvet magas szinten elsajátítani kívánó tanulókat.

– Milyen feltételei vannak a felvételnek? – Szükséges-e a német nyelv ismerete?

Az iskola 2020 szeptemberétől elindítja nyelvi előkészítő osztályát, lehetőséget biztosítva ezzel a Mercedes-Benz Iskola gimnáziumi képzésébe való bekapcsolódásra. Erre a képzésre 2019. december 6-ig várjuk a németül már tanuló, most 8. osztályos tanulók jelentkezését; a jelentkezési lap letölthető az iskola honlapjáról . Az iskola ugyancsak 2020 szeptemberétől az általános iskolában két párhuzamos első osztályt indít, ahová a most iskolába készülő óvodás gyermekeket várják, ennél a jelentkezésnél a német nyelvismeret nem feltétel.

– Hogyan jelenik meg a német nyelv használata, fejlesztése, oktatása az iskolában?

Az intézmény egynyelvű német képzést biztosít, melyben a magyar tanulók az írás-olvasáson és a magyar nyelv és irodalom oktatáson kívül minden tantárgyat németül tanulnak.

– Milyen felszereltséggel, oktatási, technikai hátérrel működik az iskola?

Az oktatás Kecskeméten, a Homokbányai városrészben felújított épületben modern, digitális eszközökkel felszerelt tantermekben zajlik. A diákok étkeztetése az iskola korszerű étkezdéjében történik.

- Van-e átjárhatóság más iskolákba?

Az intézmény a magyar nyelv és irodalom, és a magyar történelem oktatással lehetőséget biztosít a magyar iskolarendszerbe történő átjárhatóságra, a magyar köznevelési rendszerben is elfogadott német bizonyítványt nyújt.

– Hogyan állt össze a tanári kar?

A tanári kar többsége német anyanyelvű pedagógus, de főként az alsó tagozatban magyar pedagógusok is tanítanak.

– Milyen iskolán belüli és azon kívüli programok, kikapcsolódási lehetőségek várják a diákokat?

Az intézmény diákjainak sokféle szabadidős foglalkozást biztosít délutánonként. A sportolási és mozgási lehetőségekre az intézmény udvarán található számos lehetőség, többek között egy műfüves focipálya is. Az oktatás során változatos projektekben vehetnek részt a diákok, felső tagozattól kezdődően német nyelvterületekre is ellátogatnak.

– Van az oktatásnak valamilyen díja?

A Mercedes-Benz Iskola tandíjmentesen működik.

– Hány évfolyam, osztály működik jelenleg az iskolában?

A Mercedes-Benz Iskola jelenleg 1-10. évfolyamig működik, évfolyamonként egy osztállyal. 2020 szeptemberétől indítja az iskola gimnáziumi előkészítő osztályát és párhuzamosan két első osztályt felmenő rendszerben. Első ízben 2025-ben végez a 12. évfolyamon az első érettségiző gimnáziumi osztály.

– Hogyan működik a tehetséggondozás az intézményben?

Az iskolai munka középpontjában a diákok állnak. Minden diák tehetséges valamiben, az intézmény célja és feladata megtalálni a diákok erősségeit.

– Meddig, hol jelentkezhetnek, érdeklődhetnek leendő diákjaik?

A gimnáziumi nyelvi előkészítő képzésre 2019. december 6-ig várják a németül már tanuló, most 8. osztályos tanulók jelentkezését. Az első osztályba készülő óvodások és szüleik 2020. február 21-ig tudnak majd jelentkezni az iskola honlapjáról letölthető jelentkezési lap segítségével.

Címkék: Mercedes iskola

Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 16:54, szerda | Helyi

Humánmeteo: kellemetlen csütörtök jön

Csütörtökön nemcsak a kettősfronti hatás, hanem az erős szél is okozhat kellemetlen humánmeteorológiai panaszokat.

2019. December 11. 16:46, szerda | Helyi

Téli igazgatási szünet a Polgármesteri Hivatalban

Az alábbiakban a Polgármesteri Hivatal ünnepek alatti nyitva tartásáról és ügyfélfogadási rendjéről adunk tájékoztatást.

2019. December 11. 15:49, szerda | Helyi

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért

Roham indult a 2020-as éves e-matricákért, a megyei és országos éves matricákból 18 százalékkal több fogyott, mint tavaly ilyenkor.

2019. December 11. 14:00, szerda | Helyi

Kosármeccsel emlékeztek meg a nagy múltú testnevelő tanárnőről

A Közgazdasági Szakgimnázium évről-évre megemlékezik legendás testnevelő tanáráról Bódi Tivadarné Éva néniről.