Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2015. Július 01. 18:56, szerda | Helyi
Forrás: Adrienn

Erdély…legalább egyszer….!

Erdély…legalább egyszer….!

A Kiskun Természetbarát SE Túra Szakosztályának számos kirándulásáról írtunk már beszámolót. Sok gyönyörű helyre eljutnak és a költségvetésük igen szerény.

A Kiskun Természetbarát SE Túra Szakosztályának számos kirándulásáról írtunk már beszámolót. Sok gyönyörű helyre eljutnak és a költségvetésük igen szerény. De nem csak ez a vonzereje a turistaklubnak, hanem a jól megszervezett utak és az a kis közösség, amely az évek során kialakult.

Vannak tősgyökeres tagok, vannak akik csak időnként egy-egy utat engedhetnek meg maguknak és vannak olyanok is, akik pusztán kíváncsiságból jelentkeznek a kiruccanásokra. Mondván ez valami más, valami olyan, amit még nem próbáltak. Az eredmény pedig az, hogy közülük nagyon sokan maradnak is, mert mindenkinek van helye a klubban. Itt számít a vélemény, meghallgatást nyernek a javaslatok és elképzelések is.

Épp egy ilyen közös terv fog valóra válni a közeljövőben (augusztus 20-24.), amikor természetjáróink a csodaszép, látnivalókban bővelkedő Erdélybe utaznak.

A Máramarosi havasok, Borsafüred, Lóhavasi vízesés, a Tordai sóbánya, a Tordai-hasadék ugyanúgy szerepel az úticéljuk között, mint a nagybányai ásványmúzeum. Egyszóval olyan látványosságok, amellyel nem lehet betelni és életreszóló élményt adnak mindenkinek.

Az utazásról bővebb információval szolgál:
Kovácsné Marcsi
Tel: 76/460-689, 20/334-5146, kovacs1951@invitel.hu, kovacs1951@freemail.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.