Városlista
2019. június 19, szerda - Gyárfás

Hírek

2011. November 20. 07:42, vasárnap | Sport
Forrás: mno.hu

Erdei: Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek…

Erdei: Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek…

Erdei Zsolt másfél hónapra eltűnik Magyarországról.

Vasárnap hajnalban útra kel Hamburg felé, onnan pedig négy hét felkészülést követően Amerikába repül, ahol újabb két hét után jöhet a szilveszteri címmérkőzés az IBF szervezet veretlen világbajnokával, Tavoris Clouddal. Klasszisunk a West Endben közönségtalálkozón búcsúzott hazai híveitől. Tőlünk.

Bő egy hónap múlva karácsony, ez azért már látszik a West End bevásárlóközpont folyosóin hullámzó tömegen. A helyi Leroy Pub előtt viszont az ilyenkor szokásosnál is nagyobb a csődület. Mi az, valami termékbemutató, vagy ingyen ebédet osztanak? Nem azt, hanem Erdei Zsolt fényképeit, méghozzá személyesen a bokszoló aláírásával. Ahogy Pálfai Károly menedzsertől megtudtuk, Madár honlapján és közösségi oldalán hirdették meg a szombat délutáni közönségtalálkozót, az érdeklődésre jellemző, hogy ottlétünk alatt nem csökkent az embergyűrű klasszisunk körül. Fénykép, autogram és néhány jó szó, egymás után több százszor, de Erdei arcáról egy pillanatra sem kerül le a mosoly, látszik, hogy fürdik a népszerűségben. S egy idő után a nagy meleg miatt az izzadságban is, a súlyával, a fogyasztással bizonyosan nem lesz gondja.

Klasszikus interjút ebben a helyzetben nem lehet, s nem is ildomos készíteni, részletekben azért kiderül, a kiváló ökölvívó vasárnap hajnalban Hamburg felé veszi az irányt, ahol négy hetet készül majd mestere, Fritz Sdunek kezei alatt. Ezután december 17-én irány Amerika, egészen pontosan Los Angeles, itt történik a „finomhangolás” az onnan hatvan mérföldre található Anaheimben sorra kerülő, december 31-i vb-derbire. „Hajrá, magyar!” – harsogja egy érces torok, a kiáltás végigvisszhangzik a bevásárlóközponton, páran talán félbe hagyják egy pillanatra a shoppingolást. Közben folyamatosan szólnak a Madár szívének fontos zeneszámok, a Szállj el, kismadár! a fő motívum, pedig a helyzetnek az Elmegyek, elmegyek, hosszú útra megyek című csodálatos népdal felelne meg leginkább.

– Nagyon szépen köszönöm a jókívánságokat, rengeteget jelent ez nekem, érzem a felém áradó szeretetet, energiát, nem csak magamnak, az itt lévőknek is szeretnék megfelelni – mondja a hazai híveitől búcsúzó bajnok meghatottan.

Távozásunkkor még nem oszlik a tömeg.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 13. 13:06, csütörtök | Sport

Dóczi László és a keceli autocross

Interjú Lacival a június 16-i autocross verseny előtt, amit a Kecel Ringen tartanak meg.

2019. Június 13. 12:04, csütörtök | Sport

Kovács Attila és a keceli autocross

Interjú Atesszal a június 16-i autocross verseny előtt, amit a Kecel Ringen tartanak meg.

2019. Június 12. 05:00, szerda | Sport

Nagyon szoros csaták!

Májusban két ERC Junior futamon is részt vett Klausz Kristóf, a Ritmus ASE támogatott versenyzője.

2019. Június 11. 13:45, kedd | Sport

EURO-2020 - Szerdán kezdődik a jegyigénylés

Egy évvel a rajt előtt, szerdán kezdődik a 2020-as labdarúgó Európa-bajnokság egy hónapig tartó első jegyigénylési szakasza.