Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Szeptember 01. 13:02, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Épül-szépül a külterület is

Épül-szépül a külterület is

Mi sem nyújtja ékesebb bizonyítékát ennek az állításnak, mint a mai napon (szeptember 1-jén) átadott, minőségi burkolattal ellátott Csólyosi-úti útszakasz, valamint a Majsai és az Izsáki úton lévő két új buszváró átadása.

Városunk vezetése nem csak a városközpont és annak közvetlen környezetének szépségére és látványosságainak ápolására ügyel, hanem a külterület is fontos számára. A 2015-ben indult „Félegyháza Újjáépül Program” keretein belül nemcsak Kiskunfélegyháza középületeinek, közútjainak, közterületeinek megújítása folyik, hanem a külterületre is nagy gondot fordítanak.

Csányi József polgármester az átadási ünnepségek kapcsán elmondta, hogy a felújítási munkálatok a több évtizedes késedelmek miatt már nagyon szükségszerűek voltak a lakosság mindennapi életéhez és biztonságos, kényelmes közlekedésének érdekében.

Azt is elmondta városunk első embere, hogy a korábbi gyakorlattól eltérően 2015-től minden körzet hasonló arányban részesül a beruházásokra és fejlesztésekre szánt költségvetésből. A városközpont, mivel gyakorlatilag Félegyháza minden lakója használja - és az idelátogatók is jobbára itt sétálnak, nézelődnek - nagyobb figyelmet élvez a rendben tartás és a fejlesztés tekintetében is, de ez nem jelenti azt, hogy az egyéb körzetekben, illetve a külterületen élők ne tapasztalhatnák meg az előrehaladást és közvetlen lakókörnyezetük épülését – szépülését.

Ván Jenő, a 10. számú (külterületi) körzet önkormányzati képviselője elmondta, hogy már 40 éve ilyen áldatlan állapotban van a Csólyosi út, holott mintegy „köldökzsinór” köti össze a várost a külterületen élőkkel. Igaz elkezdődtek már az útburkolati munkálatok évekkel ezelőtt, de a konkrét technológiát tavaly sikerült megtalálni. Ezzel a módszerrel aszfaltos, illetve zúzott köves burkolattal lesz ellátva az egész Csólyosi út a félegyházi telephelyű ÚT-ÉP-KER ’97-nek köszönhetően. Idén a már meglévő felújított szakasz újabb 1 km-rel lett hosszabb. A képviselő azt is elmondta, hogy már csak 1,6 km van hátra a délnyugati elkerülő útig és mindenképpen javasolni fogja, hogy ez egy ütemben készüljön el a jövő évben. A külterületi képviselő buszjárat indítását is szeretné kezdeményezni, mely – még ha csak naponta 3 alkalommal is de – a napi szinten iskolába járók, illetve külterületi lakók életét nagymértékben megkönnyítené.

A Csólyosi úti útszakasz átadását követően a Majsai úton, a körforgalomtól a város felé 100 m-re, illetve az Izsáki út bal oldalán a felüljáró után 1,5 km-re egy-egy buszváró is átadásra került, mely szintén a külterületen élők kényelmét fogja szolgálni az elkövetkező időkben.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 12:06, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:17, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István templomból

2024. április 28. - HÚSVÉT 5. VASÁRNAPJA

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Tavaszi zsongás a főtéren

Színes virágkavalkáddal, kézműves termékbemutatóval és vásárral, valamint táncos-zenés előadásokkal köszöntötték a tavaszt Kiskunfélegyházán április 27-én.

2024. Április 27. 08:39, szombat | Helyi

Szép eredményeket értek el a batthyanyisok a Platán Futáson

2024. április 25-én rendezte meg a Kiskunfélegyházi Platán Utcai Általános Iskola a XI. Platán Futás elnevezésű utcai futóversenyét a 6-14 éves tanulók számára.