Városlista
2019. október 20, vasárnap - Vendel

Hírek

2019. Október 09. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Egy óriási hajó építésével kezdődtek meg a János vitéz kalandjairól szóló játszótér építési munkái.

A többszintes hajó mellett még rengeteg izgalomban lesz részük a gyerekeknek. A játék közben felelevenedik a Petőfi korabeli Félegyháza benne az Ótemplommal.

Ha a gyerekek megunják a hajókázást, egy griffmadár hátán fognak érkezni az Ótemplom elé a korabeli félegyházi főtérre, ami valójában egy hálós mászóka. Itt gömb alakú görgeteg sziklákat helyeztek el ülőalkalmatosságnak, hogy a szülők is bele tudjanak kapcsolódni a játékba. Ez a játszótéri rész a nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak készült, de városvezetésünk gondolt a kisebbekre is, számukra visszaépül a felújított játszóvár, egy forgó és rugós játékok.

A fajátékok hamarosan elkészülnek, ekkor kapják meg a sokszínű izgalmas festést, a köteleket és a hálókat is. Az szülők kényelmét sok pad és térbútor fogja szolgálni.

A városban először ezen a játszótéren kap helyet egy ivókút is. A Zöldvárosban épülő játszóterek mellett - mint a Mártírok útjai, vagy a Dózsa utcai - az összes városi játszótéren kiépítik a vizes elemeket a következő időszakban. Ez nem csak azért fontos, hogy egy végigjátszott délután után ne a cukros üdítőért kelljen nyúlni, hanem egy nagy adag homokozást követően tiszta kezekkel és lábakkal indulhassanak haza a gyerekek.

A játszóteret balesetvédelmi okok miatt bekerítették. A többszáz új növény úgy lesz elültetve, hogy pár éven belül benőjék a kerítést, igazi természetközeli élményt adva a gyerekeknek a városi forgatagban - adta hírül Csányi József polgármester Facebook-oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 20. 11:22, vasárnap | Helyi

Hírek az Ótemplomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

2019. Október 20. 08:48, vasárnap | Helyi

Hírek a Szent István Templomból

Évközi 29. vasárnap – 2019. október 20.

2019. Október 19. 14:52, szombat | Helyi

Kézírásunk ezt mondja el rólunk

Kézírásunk, csak úgy, mint az ujjlenyomatunk, teljesen egyedi. Írásunkból a szakértő szemek nemcsak a ránk jellemző tulajdonságokat, hanem akár az egészségügyi állapotunkat is ki tudják olvasni.

2019. Október 19. 12:50, szombat | Helyi

Ez lehet az utolsó nyárias hétvége

Szombat délután a többórás napsütés mellett többnyire gyengén vagy közepesen felhős lesz az ég.