Városlista
2020. június 6, szombat - Norbert

Hírek

2019. Október 09. 08:10, szerda | Helyi
Forrás: Csányi József polgármester

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Épül a város egyik legizgalmasabb és legszebb játszótere a Korond utcán

Egy óriási hajó építésével kezdődtek meg a János vitéz kalandjairól szóló játszótér építési munkái.

A többszintes hajó mellett még rengeteg izgalomban lesz részük a gyerekeknek. A játék közben felelevenedik a Petőfi korabeli Félegyháza benne az Ótemplommal.

Ha a gyerekek megunják a hajókázást, egy griffmadár hátán fognak érkezni az Ótemplom elé a korabeli félegyházi főtérre, ami valójában egy hálós mászóka. Itt gömb alakú görgeteg sziklákat helyeztek el ülőalkalmatosságnak, hogy a szülők is bele tudjanak kapcsolódni a játékba. Ez a játszótéri rész a nagyobb óvodásoknak és kisiskolásoknak készült, de városvezetésünk gondolt a kisebbekre is, számukra visszaépül a felújított játszóvár, egy forgó és rugós játékok.

A fajátékok hamarosan elkészülnek, ekkor kapják meg a sokszínű izgalmas festést, a köteleket és a hálókat is. Az szülők kényelmét sok pad és térbútor fogja szolgálni.

A városban először ezen a játszótéren kap helyet egy ivókút is. A Zöldvárosban épülő játszóterek mellett - mint a Mártírok útjai, vagy a Dózsa utcai - az összes városi játszótéren kiépítik a vizes elemeket a következő időszakban. Ez nem csak azért fontos, hogy egy végigjátszott délután után ne a cukros üdítőért kelljen nyúlni, hanem egy nagy adag homokozást követően tiszta kezekkel és lábakkal indulhassanak haza a gyerekek.

A játszóteret balesetvédelmi okok miatt bekerítették. A többszáz új növény úgy lesz elültetve, hogy pár éven belül benőjék a kerítést, igazi természetközeli élményt adva a gyerekeknek a városi forgatagban - adta hírül Csányi József polgármester Facebook-oldalán.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Június 06. 14:00, szombat | Helyi

Szoros versenyben dőlt el a cím

Megyénk java, büszkesége, az egyik legkedveltebb itala volt ma a főszereplő a megyei pálinkaversenyen.

2020. Június 06. 12:00, szombat | Helyi

Három forgatókönyv szerint folytatódhat ősztől az oktatás

A változatok szerint vagy teljesen elfelejtjük a digitális oktatás új tapasztalatait, vagy részben adaptáljuk ezeket, vagy teljesen új korszak kezdődik az oktatásban.

2020. Június 06. 11:57, szombat | Helyi

A legeltetés ősi hagyomány

Hagyományosan Magyarországon Szent György napján lehet kihajtani a rétre az állatokat.

2020. Június 05. 17:26, péntek | Helyi

Trianon emlékére zúgtak a harangok

Június 4-én az Ótemplom előtti Magyarok Nagyasszonya-szobornál gyűltek össze a félegyháziak, hogy megemlékezzenek nemzeti összetartozásunk ünnepnapjáról.