Városlista
2022. július 6, szerda - Csaba

Hírek

2015. Október 02. 14:08, péntek | Helyi
Forrás: Adrienn

Épül a műfüves pályánk

Épül a műfüves pályánk

Jó ütemben halad a Honvéd Sporttelep műfüves pálya építése.

Korábban megjelent cikkünkben tudósítottunk arról, hogy városunk önkormányzata 18,5 millió Ft + ÁFA összeget tudott elkülöníteni a költségvetésből a régóta dédelgetett álom - műfüves labdarúgó pálya – kiépítéséhez.

Ebből az összegből és a pályázaton megnyert pénzből a 21. századi szintnek megfelelő sportolási lehetőség válik valóra hamarosan.
A nyertes kivitelező Cornus Kert Kft. augusztus 31-én nekilátott a pálya létrehozásának munkálataihoz. Ma (október 2-án) néhány fotó erejéig kitekintettünk a munkaterületre. Láthatjuk, hogy megfelelő ütemben haladnak a munkálatok. Az időjárás is kedvező volt ezidáig, valamint a dolgozók összehangolt, lelkes munkájának köszönhetően már látványnak sem utolsó, ami elénk tárult.

A pályázat a 60x40 m-es félpálya megvalósítását célozta meg, illetve a pálya köré még egy 2 méter széles szurkolói járdát építenek térburkoló kövezettel. Utóbbi azt a célt szolgálja, hogy a nézők és a szurkolók ne vigyék fel a sarat a műfüves részre. A szóban forgó fél nagypálya tartalmaz két 5x2 m-es labdarúgó kaput, valamint két 20x40 m-es kispályás labdarúgásra alkalmas kézlabda pálya is fel lesz festve. A munkafolyamatok tekintetében a terület egyengetése és a csapadékvíz elvezetését szolgáló csőrendszer lefektetése után a munkaterületre szállított és szétterített zúzott kő simítása és a felszín vízszintessé tétele zajlik. A műfű tartósságának kulcsa az alapozáson múlik, melyet maximális precizitással hajtanak végre a Cornus Ker Kft. dolgozói. Így a karbantartási munkálatokkal nem lehetnek gondok a közeljövőben.

A pálya munkálatai mellett a pályát körülvevő térburkolat lerakása is folyamatban van, valamint a 12 db reflektor felhelyezésére szolgáló oszlopok is már tekintélyt parancsolóan merednek az ég felé a pálya sarkaiban. Ezek a fényforrások fogják biztosítani azt, hogy ne csak nappali, természetes fénynél lehessen használni a műfüves pályát.

Amennyiben az időjárás a továbbiakban is megfelelő lesz, és soron következő munkafolyamatok is ugyanilyen jó ütemben haladnak, úgy még ebben a hónapban megtörténhet a pálya átadása a sportolóknak.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2022. Július 06. 17:40, szerda | Helyi

Vasárnap lesz a júliusi vásár Félegyházán

A Félegyházi Városfenntartó Nonprofit Kft. Piac- és Vásárüzemeltetési részlege tájékoztatja a vásárlókat és az árusokat, hogy a Kiskunfélegyházi Országos Állat- és Kirakodó vásár időpontja: 2022. július 10.

2022. Július 06. 17:18, szerda | Helyi

Jelentősen nőtt a Balatonra vonatozók száma

Június közepétől jelentős kínálatbővítést hozott a főszezoni vasúti menetrend, a rekkenő hőség és a tóparton is beinduló fesztiválszezon nagyot dobott a balatoni vonatok forgalmán

2022. Július 06. 16:23, szerda | Helyi

Kecskemét és Városföld között szünetel a vonatforgalom

Több száz méteren leszakadt a felsővezeték, emiatt Kecskemét és Városföld között szünetel a vonatforgalom - tájékoztatta a Mávinform szerdán az MTI-t.

2022. Július 06. 15:32, szerda | Helyi

Kockázatos finomságok

Csak óvatosan a tenger gyümölcseivel!