Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Június 05. 15:59, kedd | Helyi
Forrás: BAON

Épül a második kecskeméti Mercedes-gyár

Épül a második kecskeméti Mercedes-gyár

Az építkezés már zajlik egy ideje, kedden pedig hivatalosan is letették a második kecskeméti Mercedes-Benz gyár alapkövét.

2500 új munkahelyet teremt az 1 milliárd eurós beruházás.

Amikor Kecskeméten 2012 márciusában megnyitott az első Németországon kívüli európai Mercedes-Benz személyautó gyár, már akkor sokszor elhangzott: lehetőség lesz később akár a bővítésre is, hiszen a cég óriási területet vásárolt az 5-ös főút mellett. 2016 júliusában jelentették be, hogy a vállalat megépíti második gyárát a hírös városban, ez első- és hátsókerék meghajtású személygépkocsik, valamint hibrid, plugin hibrid és teljesen elektromos hajtáslánccal rendelkező modellek gyártására is alkalmas lesz az ipar 4.0 szellemében.

„A beruházás eredményeként csúcstechnológiával rendelkező hatékony gyártási egység létesül, ahol a rugalmas termelési rendszerben különböző jármű-architektúrájú és meghajtású modellek gurulnak majd le a szalagról. Ezzel termelési kapacitásaink megnőnek, és mindemellett a piaci igényekre is rugalmasan és gyorsan tudunk reagálni” – mondta Markus Schäfer, a Mercedes-Benz Cars termelésért és ellátási láncért felelős igazgatótanácsi tagja, hozzátéve: 2500 új munkahelyet teremt az 1 milliárd eurós beruházás.

A második kecskeméti gyár a mostanitól délre (Városföld irányába) épül, karosszéria-, felületkezelő – és összeszerelő üzemből, és egy ipari parkból áll majd. Az ipar 4.0 követelményeinek megfelelően a termelési folyamatok egyszerűen változtathatóak lesznek. Mint korábban közölték, az új egység egymással szoros összeköttetésben álló gyártóegységekből és egy messzemenőkig digitális folyamatláncból áll, ami a termelési adatok intelligens felhasználásával az ember és gép újfajta kooperációját jelenti. Ezáltal még rugalmasabbá és hatékonyabbá válik a termelés, és egyben ergonomikusabb munkakörülményeket jelent a munkavállalók számára.

A gyár alapkőletételi ünnepségét kedden délután tartották, beszédet mondott Christian Wolff, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, Szemereyné Pataki Klaudia kecskeméti polgármester, Markus Schäfer és Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Forrás: BAON

Címkék: mercedes

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:04, szerda | Helyi

Gyermekrajzpályázatot hirdet a MÁV a balesetek megelőzése érdekében

A MÁV és az ORFK-Országos Balesetmegelőzési Bizottság közös gyermekrajzpályázatot hirdet iskolásoknak, amelynek témája a biztonságos közlekedés - közölték a szervezők az MTI-vel szerdán.

2024. Április 24. 12:16, szerda | Helyi

Idén is megrendezik a Fülemülék éjszakája programsorozatot

A Fülemülék éjszakája országos rendezvénysorozatra április második felétől május végéig országszerte számos helyszínen várják a madarászok az érdeklődőket.

2024. Április 24. 08:11, szerda | Helyi

Vetélkedők, ügyességi versenyek színesítették a Mezgés napot

A Déli Agrárszakképzési Centrum Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Szakképző Iskola és Kollégium a Föld napja jegyében rendezte meg szokásos "Mezgés napját" április 22-én.

2024. Április 24. 08:06, szerda | Helyi

Kimagasló eredmény az uszonyos- és búvárúszó országos bajnokságon

Rabi Anna több egyéni csúcsát megdöntötte, illetve váltóban Rónai Anna Zóra, Borbás Luca, Csikai Szonja Vanda csapattársaival ifjúsági korosztályos országos bajnokok lettek.