Városlista
2024. május 27, hétfő - Hella

Hírek

2013. Augusztus 02. 10:42, péntek | Helyi
Forrás: Félegyházi Közlöny

Eperpálinkától a felfújható úszómedencéig

Eperpálinkától a felfújható úszómedencéig

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azokat a sorozatbetörőket, akik már hetek óta az ún. „Selymes” körzet hobbiházait fosztogatták

A Kiskunfélegyházi Rendőrkapitányság nyomozói elfogták azokat a sorozatbetörőket, akik már hetek óta az ún. „Selymes” körzet hobbiházait fosztogatták. Bejelentés érkezett a rendőrségre július 29-én reggel, hogy az éjszaka folyamán ismét betörés történt a Kiskunfélegyháza, Kiskert dűlőben található egyik hétvégi házba. Az elkövetők a hétvégi ház lakatjait leverték, majd az épületből elloptak 10 liter szilvapálinkát, 20 liter cseresznyepálinkát, 3 liter eperpálinkát, egy szivattyút, egy 30 méteres elektromos hosszabbítót, 10 kg kristálycukrot és egy 130 cm hosszú rézcsövet.
A helyszínre érkező nyomozók a hétvégi háztól nem messze, a földes úton fedezték fel azokat a nyomokat, amelyeket a tolvajok hagytak hátra. Ezek alapján a szomszédos dűlő egyik házában megtalálták a nyomok gazdáit, valamint az éjszaka folyamán elvitt értékeken felül még több, más bűncselekményből származó tárgyat is. A betöréses lopás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 22 éves E. Roland kiskunfélegyházi és a 21 éves Cs. Gábor petőfiszállási lakosok kihallgatásuk alkalmával több hasonló jellegű bűncselekmény elkövetését is beismerték. Eddig több mint 100 tárgyat foglaltak le a rendőrök a gyanúsítottaktól, akik szinte mindent eltulajdonítottak, ami a kezük ügyébe került, az elektromos kéziszerszámoktól kezdve a felfújható úszómedencéig. A gyanúsítottakat a nyomozók bűnügyi őrizetbe vették, ezt követően pedig a Kecskeméti Járásbíróság 30 napra elrendelte előzetes letartóztatásukat.

Képaláírás: Balról Zámbó István r. ftőrm. nyomozó, jobbról Fekete Roland r. ftőrm. bűnügyi technikus a lefoglalt tárgyak egy részével.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Május 25. 07:01, szombat | Helyi

Ünnepélyes keretek között nyílt meg a Kiskun Expo

Kossuth utcai felvonulással, a színpadon ünnepi beszédekkel, emlékplakettek átadásával, a sportcsarnokban szalagátvágással és a 250 szeletes város tortájának megkóstolásával vette kezdetét a Kiskun Expo.

2024. Május 24. 11:19, péntek | Helyi

Átadták a „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat díjait

A város 250. évfordulója alkalmából meghirdetett „Szeretett városom, Félegyháza” rajzpályázat eredményhirdetését 2024. május 23-án tartották a sportcsarnok parkolójában felállított színpadon.

2024. Május 24. 10:14, péntek | Helyi

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM ügyfeleinek

Egyszerűbb lett az online ügyintézés az MVM Next-nél, valamennyi ügyfél ugyanazon az online ügyfélszolgálaton és applikációban intézheti gáz- és áramügyeit is, a régi áramügyintézési felületek hamarosan megszűnnek