Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Február 01. 15:09, szerda | Belföld
Forrás: mti

Ennyi influenzás nem volt az elmúlt 10 évben, mint most

Ennyi influenzás nem volt az elmúlt 10 évben, mint most

Országszerte több mint százezren fordultak orvoshoz influenzaszerű tünetekkel az elmúlt héten - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ (OEK) szerdán közzétett jelentésében.

Az elmúlt 10 évben egyetlen influenzaszezonban sem regisztráltak ilyen magas heti betegszámot.

Azt írták: a 4. naptári héten tovább nőtt az influenzás panaszok miatt orvoshoz fordulók száma, másfélszer annyi beteget regisztráltak a figyelőszolgálatban résztvevő orvosok, mint az azt megelőző héten.

Két megye kivételével (Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg) valamennyi közigazgatási területen emelkedett az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók gyakorisága az előző héthez viszonyítva: számuk Győr-Moson-Sopron, Vas és Bács-Kiskun megyében volt a legmagasabb, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg és Veszprém megyében a legalacsonyabb.

Az elmúlt héthez viszonyítva az életkor szerinti megoszlásban jelentős változás nem történt. A betegek több mint 41 százaléka volt gyermek, több mint 6 százalékuk 60 éven felüli. Az orvos fordulók több mint fele felnőtt volt: több mint 31 százalékuk a 15-34 éves, több mint 20 százalékuk a 35-59 évesek korcsoportjába tartozott.

Influenzaszerű megbetegedések halmozódásáról a negyedik héten harmincnégy jelentés érkezett 12 területről - a fővárosból, Fejér, Vas, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Baranya, Bács-Kiskun, Hajdú-Bihar, Veszprém, Tolna, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyéből. A járványok több mint 90 százaléka gyermekközösségben - óvodákban, általános iskolákban, bölcsődében - fordult elő.

Az influenzajárvány miatt országszerte több egészségügyi intézményben van érvényben teljes vagy részleges látogatási tilalom.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.